σπιτικες χυλοπιτες

Συνταγή από το GreekCook.gr
Αποστολέας
Δυσκολία
Μέτρια
Χωρίς αρνητικές   Ψήφισε: δε μου άρεσε
σπιτικες χυλοπιτες http://greekcook.gr/images/recipes/h.jpg 5 11 5

Υλικά:
  • 10 αυγά
  • 1 κιλό αλεύρι σκληρό
  • γάλα όσο σηκώσει [περίπου 250 γρ.]
  • αλάτι
Εκτέλεση:

Χτυπάμε τα αυγά και τα ανακατεύουμε σε κατσαρόλα, μαζί με το γάλα κ το αλάτι.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι μέσα σε μεγάλη λεκάνη και προσθέτουμε το μίγμα των αυγών σιγά-σιγά.

Ζυμώνουμε συνεχώς, μέχρι η ζύμη να πλάθεται και να μπορούμε να την ανοίξουμε σε φύλλο.

Την αφήνουμε σκεπασμένη με υγρό πανί για μια ώρα.

Την ανοίγουμε σε φύλλο πολύ λεπτό με τον πλάστη η μηχάνημα.

Στρώνουμε καθαρά σεντόνια πάνω σε μεγάλη επιφάνεια όπως π.χ κρεβάτι ή τραπέζι. Απλώνουμε τα φύλλα και αφήνουμε να στεγνώσουν. Παίρνουμε ένα-ένα φύλλο, το τυλίγουμε χαλαρά στον πλάστη, τον τραβάμε και κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι το ρόλο φτάνοντας μέχρι κάτω με πλάτος 1 εκατοστό.

Ξετυλίγουμε το ρολό και έτσι έχουμε το φύλλο κομμένο σε λωρίδες.

Αν κολλάει το φύλλο, το αφήνουμε λίγο ακόμα να ξεραθεί. Κόβουμε τις λωρίδες σε τετράγωνα κομματάκια και τα απλώνουμε πάλι να ξεραθούν. Συνεχίζουμε το ίδιο με όλα τα φύλλα.

Αφού ξεραθούν τις τοποθετούμε σε ταψί μέσα σε ζεστό φούρνο για δέκα λεπτά περίπου ανακατεύοντας 2-3 φορές. Με αυτό τον τρόπο διατηρούνται περισσότερο και δεν χαλάνε.



Developed by Sidebar | Photos | About