Εκτέλεση:

Χτυπάμε τα αυγά και τα ανακατεύουμε σε κατσαρόλα, μαζί με το γάλα κ το αλάτι.

Κοσκινίζουμε το αλεύρι μέσα σε μεγάλη λεκάνη και προσθέτουμε το μίγμα των αυγών σιγά-σιγά.

Ζυμώνουμε συνεχώς, μέχρι η ζύμη να πλάθεται και να μπορούμε να την ανοίξουμε σε φύλλο.

Την αφήνουμε σκεπασμένη με υγρό πανί για μια ώρα.

Την ανοίγουμε σε φύλλο πολύ λεπτό με τον πλάστη η μηχάνημα.

Στρώνουμε καθαρά σεντόνια πάνω σε μεγάλη επιφάνεια όπως π.χ κρεβάτι ή τραπέζι. Απλώνουμε τα φύλλα και αφήνουμε να στεγνώσουν. Παίρνουμε ένα-ένα φύλλο, το τυλίγουμε χαλαρά στον πλάστη, τον τραβάμε και κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι το ρόλο φτάνοντας μέχρι κάτω με πλάτος 1 εκατοστό.

Ξετυλίγουμε το ρολό και έτσι έχουμε το φύλλο κομμένο σε λωρίδες.

Αν κολλάει το φύλλο, το αφήνουμε λίγο ακόμα να ξεραθεί. Κόβουμε τις λωρίδες σε τετράγωνα κομματάκια και τα απλώνουμε πάλι να ξεραθούν. Συνεχίζουμε το ίδιο με όλα τα φύλλα.

Αφού ξεραθούν τις τοποθετούμε σε ταψί μέσα σε ζεστό φούρνο για δέκα λεπτά περίπου ανακατεύοντας 2-3 φορές. Με αυτό τον τρόπο διατηρούνται περισσότερο και δεν χαλάνε.

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης

Υλικά 1 κιλό κόκκινες πιπεριές 2-3 σκελίδες σκόρδο αλάτι ξύδι λάδι Εκτέλεση Βράζετε το νερό και ρίχνετε μέσα τις κόκκινες πιπεριές (αφού τις έχετε πλύνει πρώτα). Τις αφήνετε 10 λεπτά να βράσουν....

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κεφτεδάκια του ΟΥΖΟΥ

500 γραμ. κρέας κιμά (κατά προτίμηση κομμένος με μαχαίρια) 1 μέτριο κρεμμύδι αλατισμένο στην άκρη 1 αβγό 3 φέτες ψωμί βρεγμένες με χλιαρό νερό και ούζο αλάτι κίμινο πιπέρι ρίγανη μπαχάρι 50 CC ΟΥΖΟ...

ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Χόνδρος (Δαδιώτικος)

Εκτέλεση: Βάζετε σε κρύο νερό 3-4 ώρες (ή 1 ώρα σε χλιαρό νερό) σιτάρι (ποσότητα αναλόγως) σκληρό ψωμωμένο για να μαλακώσει. Το βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και το βάζετε σε σακούλα χοντρή υφαντή,...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ