ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΛΥΚΑ
ΤΑΟΥΚ ΚΙΟΞΟΥ

 

Υλικά
  • 1 κότα
  • 3 κιλά γάλα κρύο
  • 200 γραμ. ριζάλευρο
  • 350 γραμ. ζάχαρη
  • λίγο καρύδι ψιλοκοπανισμένο
  • αλάτι
  • λίγο ανθόνερο

Εκτέλεση

  • Προηγούμενο βράδυ: Ρίχνετε το ριζάλευρο σε μια κατσαρόλα με νερό και το αφήνετε όλη νύχτα.
  • Βράζετε μια κότα καλά (με λίγο αλάτι), ώστε να μαδιέται καλά το ψαχνό της.
  • Οταν βράσει, βάζετε την κότα σε κρύο νερό. Αφού κρυώσει, τραβάτε τα άσπρα κρέατα του στήθους της και τα μαδάτε σε κλωστές.
  • Ρίχνετε τις κλωστές αυτές σε μια κατσαρόλα με 3 κιλά κρύο γάλα.
  • Στραγγίζετε το νερό του ριζάλευρου (που έχετε ετοιμάσει από το προηγούμενο βράδυ) ώστε να παραμείνει το ριζάλευρο.
  • Αφήνουμε το ριζάλευρο σαν κατακάθι στη μία κατσαρόλα και προσθέτουμε από πάνω το περιεχόμενο της άλλης κατσαρόλας, το γάλα δηλαδή με το μαδημένο ψαχνό.
  • Προσθέστε τη ζάχαρη και βάλτε την κατσαρόλα στη φωτιά. Ανακατεύετε και αφήνετε να βράσει. Συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει και να γίνει σαν κρέμα.
  • Αδειάζετε το μείγμα με μια κουτάλα σε κεσεδάκια ώστε να κρυώσει.
  • Οταν κρυώσει, ραντίζετε με ανθόνερο και με καρύδι κοπανισμένο.

Καλή επιτυχία!

ΓΛΥΚΑ

Στρούντελ με καρύδια

Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...

ΓΛΥΚΑ

Χαλβάς με σιμιγδάλι

Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...

ΓΛΥΚΑ

Μπαμπάς

Υλικά: 5 αυγά 1 ποτήρι ζάχαρη ½ ποτήρι νερού αλεύρι 1 μπέκιν πάουντερ 1 βανίλια 1 σαντιγί γκαρνί (προαιρετικά για γαρνίρισμα) Για το σιρόπι:3 ποτήρια ζάχαρη 3 ποτήρια νερό Εκτέλεση: Χτυπάμε τα...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ