από Ermioni

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΛΥΚΑ
TIRAMISU MUFFINS

 

Υλικά:
  • 21 μπισκότα σαβουάρ
  • 150 γρ αλεύρι
  • 1 κουταλάκι μπέικιν
  • ½ κουταλάκι σόδα
  • 1 αυγό
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 250 γρ ξυνόγαλο
  • 4 κουταλιές εσπρέσσο καφέ διαλυμένο σε νερό
  • 2 κουταλιές αμαρέτο
  • 150 γρ τυρί μασκαρπόνε
  • 1 πακετάκι βανιλινη
  • 3 κουταλιές κακάο
Δυσκολία
μικρή
Κατηγορίες
Είδος
Εκτέλεση:

Προθερμένουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς (στον αέρα 170).

Σπάμε σε τρίμματα τα μπισκότα είτε βάζοντας τα σε σακούλα καταψηξης με το γουδί είτε με το μούλτι.

Ανακατεύουμε το αλεύρι, τα τρίμματα μπισκότου, το μπέικιν και την σόδα.

Σε ένα άλλο μπωλ χτυπάμε το αυγό, το βούτυρο, το ξυνογαλο και την ζάχαρη και ρίχνουμε σιγά σιγά και το μείγμα με το αλεύρι σιγά σιγά.

Βάζουμε το μείγμα στις φόρμες μας και ψήνουμε σε μεσαία φωτιά για 20-25 λεπτά (μέχρι να βγαίνει στεγνή η οδοντογλυφίδα).

Μόλις ψηθούν τα αφήνουμε για 5 λεπτά να κρυώσουν και τα ξεφορμάρουμε.

Ανακατεύουμε τον καφέ με το αμαρέτο και ραντίζουμε ελαφρώς τα μαφινς.

Το μασκαρπόνε με την βανίλια τα χτυπάμε για λίγο και βάζουμε μια λεπτη στρώση πάνω από κάθε μάφιν και τέλος διακοσμούμε με κακάο!

ΓΛΥΚΑ

Στρούντελ με καρύδια

Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...

ΓΛΥΚΑ

Χαλβάς με σιμιγδάλι

Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...

ΓΛΥΚΑ

Μπαμπάς

Υλικά: 5 αυγά 1 ποτήρι ζάχαρη ½ ποτήρι νερού αλεύρι 1 μπέκιν πάουντερ 1 βανίλια 1 σαντιγί γκαρνί (προαιρετικά για γαρνίρισμα) Για το σιρόπι:3 ποτήρια ζάχαρη 3 ποτήρια νερό Εκτέλεση: Χτυπάμε τα...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ