ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΖΥΜΑΡΙΚΑ
ΤΟ ΣΠΑΓΓΕΤΙ ΤΗΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΣΤΙΓΜΗΣ

 

Υλικά:
  • 1 πακέτο σπαγγέτι
  • 2 σκελίδες σκόρδο λυωμένο
  • ελαιόλαδο (όσο θέλετε, ανάλογα με το πόσο λαδερή θέλετε τη σάλτσα, εγώ θάλεγα μισό ποτηράκι κρασί)
  • 1 βαζάκι αντζούγιες (στο λάδι τους)
  • χυμό από 1-2 λεμόνια
  • μπούκοβο ή πιπερίτσα κόκκινη ψιλοκομμένη
  • μαιντανό ψιλοκομμένο για γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
  • Βράζουμε το σπαγγέτι μας, al dente και μόνο!
  • Σε ένα (μεγάλο, έχει σημασία) τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και ψιλοτσιγαρίζουμε το σκόρδο με το μπούκοβο ή πιπερίτσα χωρίς να το μαυρίσουμε όμως.
  • Αδειάζουμε τις αντζούγιες και τις ανακατεύουμε γρήγορα με σπάτουλα: παρατηρούμε να διαλύονται ως εκ θαύματος και να γίνονται.. σάλτσα.
  • Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν με το λάδι, και ρίχνουμε το λεμόνι ανακατεύοντας συνέχεια. Ρίχνουμε μετά μέσα στο τηγάνι το στραγγισμένο σπαγγέτι μας και ανακατεύουμε καλά να πάει παντού η σάλτσα. Αλατοπιπερώνουμε (όχι πολύ αλάτι, γιατί η αντζούγια είναι αλμυρή).
Σερβίρουμε πασπαλισμένο με το μαιντανό, ε βουαλά
Τέλειο, ορίτζιναλ και νόοοστιμο!

ΖΥΜΑΡΙΚΑ

Μακαρόνια ογκρατέν

Υλικά (για 6 άτομα): ½ φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο 4 κουταλιές σούπας αλεύρι 3 φλιτζάνια τσαγιού φρέσκο γάλα 2 φλιτζάνια τσαγιού τριμμένη κεφαλογραβιέρα αλάτι, πιπέρι, πάπρικα 1 μέτριο...

ΖΥΜΑΡΙΚΑ

Μακαρόνια με κιμά

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ (3-4 άτομα) ΥΛΙΚΑ 1/2 πακέτο μακαρόνια 1 τριμμένη ντομάτα ή ανάλογο πελτέ 1/4 κιμά (μοσχαρίσιο, χοιρινό ή ανάμεικτο) 5 ποτήρια νερό 2 φλιτζάνια του καφέ λάδι 1 κουταλάκι κοφτό αλάτι...

ΖΥΜΑΡΙΚΑ

Σπαγγέτι καρμπονάρα

Υλικά: 1/2 κιλό σπαγέτι βρασμένα σε αλατισμένο νερό 1/4 μπέικον μακρόστενο ψιλοκομμένο 1/4 ζαμπόν ψιλοκομένο ή 1/2 ZWANN τριμμένο 1/4 GOUDA τριμμένο 1/4 KERRYGOLD τριμμένο 1 κρέμα γάλακτος (μεσαίο...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ