από sonia

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΛΥΚΑ
ΧΑΛΒΑΣ ΜΕ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ

 

Υλικά:
  • 1 φλ. λάδι
  • 2 φλ. σιμιγδάλι (μέτριο)
  • 2.5 φλ. ζάχαρη
  • μισό φλ. μέλι
  • 3 κομμάτια κανέλα(ξυλάκια)
  • 1 φλούδα λεμονιού
  • 2-3 γαρύφαλλα(προαιρετικά)
  • 1 λίτρο νερό
  • λίγη ζάχαρη άχνη και κανέλα (σκόνη)
Εκτέλεση:

Βάλτε το νερό, τη ζάχαρη, το μέλι, τη φλούδα λεμονιού, την κανέλα(ξυλάκια), τα γαρύφαλλα να βράσουν για 1-2 λεπτά. Μόλις βράσουν αφαιρέστε τα μπαχαρικά.

Βάλτε σε μια κατσαρόλα το λάδι να κάψει καλά. Ρίξτε το σιμιγδάλι λίγο-λίγο ανακατεύοντας συνέχεια με ξύλινο κουτάλι μέχρι να αρχίσει να παίρνει ένα ξανθό χρώμα. Όταν το χρώμα γίνει καστανό τραβήξτε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Ρίξτε το καυτό σιρόπι με προσοχή γιατί θα πιτσιλίσει. Ανακατέψτε πάνω σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πιεί όλο το σιρόπι.

Σκεπάστε τον χαλβά με μία καθαρή πετσέτα για 5 λεπτά.

Ρίξτε τον χαλβά σε μία φόρμα ,πιέζοντας να πάει παντού.

Ξεφορμάρετε μετά από 5 λεπτά σε μια πιατέλα και πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη άχνη και κανέλα.

Καλή Επιτυχία!

ΓΛΥΚΑ

Στρούντελ με καρύδια

Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...

ΓΛΥΚΑ

Μπαμπάς

Υλικά: 5 αυγά 1 ποτήρι ζάχαρη ½ ποτήρι νερού αλεύρι 1 μπέκιν πάουντερ 1 βανίλια 1 σαντιγί γκαρνί (προαιρετικά για γαρνίρισμα) Για το σιρόπι:3 ποτήρια ζάχαρη 3 ποτήρια νερό Εκτέλεση: Χτυπάμε τα...

ΓΛΥΚΑ

Μπουγάτσα

Σε μιά κατσαρόλα βάζουμε γυρω στο 1 λίτρο γάλα να κάψει μαζί με μια φλούδα λεμόνι. Ρίχνουμε και 160 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό και βράζουμε (ανακατεύοντας συνέχεια) μέχρι να αρχίσει να πήζει το μίγμα....

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ