από gianna

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΙΣΤΟΡΙΚΑ
ΧΟΒΑΤΣ [ΚΑΤΣΑΜΑΚΙ]

 

Υλικά:
  • καλαμποκάλευρο
  • βούτυρο ή κρέμα γάλακτος
  • βρασμένο νερό
  • διάφορα τυριά τριμμένα
Εκτέλεση:

Τσιγαρίζουμε το καλαμποκάλευρο,προσθέτουμε το βούτυρο και μετά ρίχνουμε ζεστό νερό λίγο-λίγο για να μην σβολιάσει, ανακατεύοντας συνεχώς ,ώσπου να πιεί το νερό του και να γίνει πηχτό. Μετά ρίχνουμε τα τυριά τριμμένα ή κομματιασμένα και τα αφήνουμε να ψηθούν λίγο συνεχίζοντας το ανακάτεμα.

Το σερβίρουμε με γιαούρτι ή με κόκκινη σάλτσα ή με σάλτσα σόγια κιμά.

Αν θέλουμε βάζουμε μισό νερό και μισό γιαούρτι και γίνεται πιό ξινούτσικο και πιό ορεκτικό.

ΙΣΤΟΡΙΚΑ

Τα πρώτα ροδάκινα στην Ελλάδα

Λέγεται ότι αυτοί που έφεραν την πρώτη ποικιλία ροδάκινων στη χώρα μας ήταν οι στρατιώτες του Μ.Αλεξάνδρου. Η καλλιέργεια αυτή καταγόταν από την Κίνα και το όνομα της καλλιέργειας ήταν "προύνος ο...

ΙΣΤΟΡΙΚΑ

Γεύμα από γάλα φοράδας

Οι νομάδες πολεμιστές του Τζένγκις Χαν, που περνούσαν πολλές ώρες πάνω στη ράχη του αλόγου τους, ξέραιναν στον ήλιο γάλα φοράδας μεταβάλλοντας το σε ελαφριά σκόνη και έριχναν λίγη απ'αυτή τη σκόνη σε...

ΙΣΤΟΡΙΚΑ

Σοκολάτα ΙΟΝ

Η σοκολάτα αμυγδάλου ΙΟΝ κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στην Ελλάδα το 1930. Η σοκολατοποιία ΙΟΝ μόλις είχε ιδρυθεί σε μια γειτονιά του Ν.Φαλήρου και στις εκεί μονοκατοικίες κυριαρχούσε η ευωδιά των...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ