ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΨΑΡΙΚΑ
ΧΤΑΠΟΔΙ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ

 

Υλικά:
  • 1 κιλό χταπόδι
  • 1/2 κιλό κρεμμύδια
  • 1/2 κιλό ελιές (μαύρες η πράσινες)
  • 4 ντομάτες
  • 1 ποτήρι λευκό η ξηρό κρασί
  • 4 - 5 φύλλα δάφνης
  • λίγο δεντρολίβανο, κόκκους πιπεριού (μαύρο η πράσινο)
  • λάδι
Δυσκολία
μέτρια
Είδος
Εκτέλεση:
  • Πλένουμε καλά το χταπόδι, γυρίζουμε ανάποδα το σώμα του και αφαιρούμε τα εντόσθια του, τα μάτια και το δόντι του.
  • Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε στο σχήμα και στο μέγεθος που θέλουμε, τις αλατίζουμε και τις ρίχνουμε σε ταψί.
  • Βάζουμε το χταπόδι χωρίς να το αλατίσουμε στη μέση του ταψιού, περιχύνουμε με το κρασί και το ελαιόλαδο, προσθέτουμε λίγο νερό και τοποθετούμε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο.
  • Αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί σε σιγανή φωτιά,στους 150 βαθμούς περίπου, μέχρι να μαλακώσουν καλά οι πατάτες και το χταπόδι.
  • Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο κόβουμε το χταπόδι σε κομμάτια και το ανακατεύουμε με τις πατάτες.
Καλή επιτυχία

ΨΑΡΙΚΑ

Μπακαλιάρος με κόκκινη σκορδαλιά

Υλικά: 1 κιλό παστό μπακαλιάρο 4-5 φέτες ψωμί (μπαγιάτικο) 4 σκελίδες σκόρδο 200 γραμμάρια λάδι 2-3 κουταλιές ξίδι 2 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτέ 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη αλατοπίπερο...

ΨΑΡΙΚΑ

Αγγινάρες με σουπιές και πατάτες

Υλικά 200 γρ. ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια 100 γρ. ελαιόλαδο 1 κιλό σουπιές ή καλαμάρια κομμένα σε ροδέλες 200 γρ. άσπρο ξηρό κρασί 200 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό 600 γρ....

ΨΑΡΙΚΑ

Μπαρμπούνια με σάλτσα ντομάτας

Υλικά 8 μεγάλα μπαρμπούνια 6 κουταλιές ελαιόλαδο 3-4 κουταλιές αλεύρι 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο (κοπανισμένες) 400 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ