Χταπόδι στιφάδο

Συνταγή από το GreekCook.gr
Δυσκολία
Μέτρια
Κατηγορίες
29 αρνητικές   Ψήφισε: δε μου άρεσε
Χταπόδι στιφάδο http://greekcook.gr/images/recipes/h.jpg 3 50 5

Υλικά:
  • 1 μεγάλο χταπόδι
  • 1 κιλό κρεμμυδάκια για στιφάδο
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • 1 ποτηράκι λευκό κρασί
  • 2 κουτ. πάστα ντομάτας
  • 2 φύλλα δάφνης
  • αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:
  • Πλένεις και κόβεις το χταπόδι σε τέσσερα κομμάτια και το βάζεις σκέτο στην κατσαρόλα, σε δυνατή φωτιά, μέχρι να βγάλει το ζουμί του.
  • Πετάς το ζουμί, προσθέτεις το λάδι και τα κρεμμυδάκια καθαρισμένα και τσιγαρίζεις για λίγο. Έπειτα, διαλύεις την πάστα ντομάτας σε δυο κούπες νερό και το χύνεις στην κατσαρόλα.
  • Προσθέτεις και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το κρασί και αφήνεις να σιγοβράσει, προσέχοντας να μην κολλήσει. Όταν έχει σχεδόν δέσει η σάλτσα, σβήνεις με το κρασί, αφήνεις να δέσει τελείως και ορμάς.



Developed by Sidebar | Photos | About