Χταπόδι Κρασάτο

Συνταγή από το GreekCook.gr
Δυσκολία
-
Κατηγορίες
69 αρνητικές   Ψήφισε: δε μου άρεσε
Χταπόδι Κρασάτο http://greekcook.gr/images/recipes/20010222223140_4f4a636d0d9a9.jpg 3 175 5

Υλικά : (για 6 άτομα)
  • 1 μέτριο χταπόδι
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1½ φλιτζάνι κόκκινο κρασί
  • πιπέρι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1-2 φύλλα δάφνης

Εκτέλεση:

  • Πλένετε το χταπόδι καλά και του αφαιρείτε το στόμα, τα μάτια και το κόβετε σε μικρά κομμάτια.
  • Το βάζετε σε μια κατσαρόλα χωρίς νερό (θα βγάλει από μόνο του νερό).
  • Βράζετε σε χαμηλή φωτιά (με κλειστό το καπάκι) για 25 λεπτά. Χύνετε το νερό που θα βγάλει το χταπόδι.
  • Προσθέτετε το λάδι, το κρασί, το πιπέρι, το κρεμμύδι και τη δάφνη.
  • Σκεπάζετε την κατσαρόλα και τα αφήνετε να ψηθούν όλα μαζί γύρω στα 45 λεπτά (εξαρτάται από το αν το χταπόδι είναι φρέσκο ή κατεψυγμένο).
  • Αν χρειαστεί προσθέστε λίγο ακόμα κρασί (μην προσθέσετε άλλο νερό).




Developed by Sidebar | Photos | About