ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΡΗΓΟΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΑΒΓΑ ΜΙΜΟΖΑ
Υλικά (για 8 άτομα):
- 12 αβγά
- 3 κουτ. σούπας μαγιονέζα
- 2 κουτ. σούπας κάπαρη
- 3 πίκλες
- 1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
Δυσκολία
μικρή
Κατηγορίες
Εκτέλεση:
- Βράστε τα αβγά ώστε να είναι σφιχτά, βάλτε τα κάτω από το νερό της βρύσης να κρυώσουν και καθαρίστε τα.
- Κόψτε τα αβγά στη μέση κατά μήκος και απομακρύνετε τους κρόκους με ένα κουτάλι αφήνοντας το κέντρο των αβγών καθαρό. Βάλτε τους κρόκους σε ένα μπωλ.
- Προσθέστε τη μαγιονέζα και ανακατέψτε.
- Τεμαχίστε την κάπαρη και τις πίκλες και προσθέστε τες στο μείγμα μαζί με το μαϊντανό. Αλατίστε το μείγμα.
- Με ένα κουτάλι, γεμίστε το άσπρο κέλυφος των αβγών με το μείγμα, βάλτε τα σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και αφήστε τα στο ψυγείο μέχρι να το σερβίρετε.
Μπεσαμέλ Γιώτης
Είναι νόστιμη και ελαφριά γιατί περιέχει φυτικά λιπαρά. Εσείς το μόνο που προσθέτετε είναι γάλα και είναι έτοιμη να τη χρησιμοποιήσετε πάνω σε οποιοδήποτε φαγητό π.χ. μουσακά, παπουτσάκια, μακαρόνια...
Στραπατσάδα
ΣΤΡΑΠΑΤΣΑΔΑ ΒΑΣΙΚΑ ΥΛΙΚΑ (για 2 άτομα) 1 τηγάνι 4 αυγά 1 μέτρια φρέσκια ώριμη ντομάτα (εναλλακτικά 2 φλιτζάνια του καφέ ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας) λίγο ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι ρίγανη ελάχιστο...
Πιτάκια με αλλαντικά
ΥΛΙΚΑ (4-5 ταψάκια) 4 αυγά 1/2 lt. γάλα 1 κούπα κεφαλοτύρι τριμμένο 1 κούπα φέτα τριμμένο 1/4 κούπας μπέικον και ζαμπόν τριμμένο λίγο πιπέρι 1 μεγάλη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες 500 gr. φαρινάπ 1...