Για τη Σως:
Σπάμε τη σοκολάτα σε κομμάτια και τη λιώνουμε σε μπέν μαρί, σε πολύ χαμηλή φωτιά.
Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό και την αραιώνουμε με το ζεστό γάλα.
Χτυπάμε την κρέμα, χωρίς ζάχαρη, σε άγλυκη σαντιγύ.
Προσθέτουμε τη ζελατίνη στη σοκολάτα και ανακατεύουμε απαλά. Προσθέτουμε τη σαντιγύ λίγη λίγη στο μίγμα σοκολάτας και την ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα.
Μοιράζουμε τη μους σε ποτήρια και την αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες.
Βράζουμε τα ροδάκινα μαζί με το χυμό από το λεμόνι και τη ζάχαρη για 15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Αλέθουμε το μίγμα και το αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει για 1 ώρα.
Σερβίρουμε τη μους μαζί με τη σως.
- 500 γρ. καθαρισμένα ροδάκινα
- χυμός από 1 λεμόνι
- 100 γρ. ζάχαρη
Σπάμε τη σοκολάτα σε κομμάτια και τη λιώνουμε σε μπέν μαρί, σε πολύ χαμηλή φωτιά.
Μουλιάζουμε τη ζελατίνη σε κρύο νερό και την αραιώνουμε με το ζεστό γάλα.
Χτυπάμε την κρέμα, χωρίς ζάχαρη, σε άγλυκη σαντιγύ.
Προσθέτουμε τη ζελατίνη στη σοκολάτα και ανακατεύουμε απαλά. Προσθέτουμε τη σαντιγύ λίγη λίγη στο μίγμα σοκολάτας και την ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα.
Μοιράζουμε τη μους σε ποτήρια και την αφήνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες.
Βράζουμε τα ροδάκινα μαζί με το χυμό από το λεμόνι και τη ζάχαρη για 15 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Αλέθουμε το μίγμα και το αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει για 1 ώρα.
Σερβίρουμε τη μους μαζί με τη σως.
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...