ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΛΥΚΑ
ΠΡΟΦΙΤΕΡΟΛ ΜΕ ΠΑΓΩΤΟ

 

Υλικά:

Για τα σου:
  • 100 ml γάλα
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 100 γρ. αλεύρι
  • 75 γρ. βούτυρο
  • 3 μέτρια αυγά
  • 80 γρ. νερό
Δυσκολία
μέτρια
Κατηγορίες
Είδος
Για τα προφιτερόλ:
  • 500 γρ. παγωτό βανίλια
  • 200 γρ. σοκολάτα
  • 100 γρ. κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση:

Σε κατσαρόλα βάζετε το νερό με το γάλα, τη ζάχαρη, το αλάτι και το βούτυρο και τα βράζετε ανακατεύοντας συνέχεια.

Ρίχνετε το αλεύρι μονομιάς και ανακατεύετε δυνατά μέχρι η ζύμη να γίνει λεία και ομοιογενής και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας. Συνεχίζετε το ανακάτεμα για 1-2 λεπτά ακόμη και μετά βάζετε τη ζύμη σε ένα μπολ.

Προσθέτετε ένα αυγό και ανακατεύετε μέχρι να αφομοιωθεί. Συνεχίζετε έτσι και για τα υπόλοιπα αυγά.

Στρώνετε ένα ταψί με λαδόχαρτο ψησίματος. Βάζετε τη ζύμη σε κορνέ με στρογγυλή μύτη και κάνετε πάνω στο λαδόχαρτο μπαλίτσες σε μέγεθος καρυδιού.

Ψήνετε τα σου σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά. Τα βγάζετε και τα αφήνετε να κρυώσουν.

Λιώνετε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα μαζί με την κρέμα γάλακτος.

Κόβετε κάθε σου στη μέση, βάζετε από μια μπαλίτσα παγωτό και σκεπάζετε με το άλλο μισό.

Βάζετε σε πιάτο και περιχύνετε με τη ζεστή σοκολάτα.

Σερβίρετε αμέσως.

ΓΛΥΚΑ

Στρούντελ με καρύδια

Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...

ΓΛΥΚΑ

Χαλβάς με σιμιγδάλι

Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...

ΓΛΥΚΑ

Μπαμπάς

Υλικά: 5 αυγά 1 ποτήρι ζάχαρη ½ ποτήρι νερού αλεύρι 1 μπέκιν πάουντερ 1 βανίλια 1 σαντιγί γκαρνί (προαιρετικά για γαρνίρισμα) Για το σιρόπι:3 ποτήρια ζάχαρη 3 ποτήρια νερό Εκτέλεση: Χτυπάμε τα...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ