από
melia
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΛΥΚΑ
ΚΡΕΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΜΠΑΝΑΝΕΣ
Υλικά:
- 120 γρ. ζάχαρη
- 70 γρ. κακάο
- 3 κ.σ. κορν φλάουρ
- 1 πρέζα αλάτι
- 360 γρ. κρέμα γάλακτος
- 200 γρ. φρέσκο γάλα
- 4 κρόκοι αυγών
- 20 γρ. βούτυρο
- 4 μπανάνες καθαρισμένες και κομμένες σε φέτες
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη, το κακάο, το κορν φλάουρ και το αλάτι. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το γάλα και ανακατεύουμε.
Ζεσταίνουμε το γάλα σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα. Μόλις βράσει, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τους κρόκους και το βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα.
Καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη για να μην πιάσει η κρέμα κρούστα και την αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά.
Μοιράζουμε τη μισή ποσότητα κρέμας σε 4 μπολάκια. Τις μπανάνες τις μοιράζουμε στα μπόλ, πάνω από την κρέμα. Καλύπτουμε με την άλλη μισή ποσότητα κρέμας.
Βάζουμε τα μπόλ στο ψυγείο για 30 λεπτά πριν σερβίρουμε.
Ανακατεύουμε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη, το κακάο, το κορν φλάουρ και το αλάτι. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το γάλα και ανακατεύουμε.
Ζεσταίνουμε το γάλα σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα. Μόλις βράσει, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τους κρόκους και το βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα.
Καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη για να μην πιάσει η κρέμα κρούστα και την αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά.
Μοιράζουμε τη μισή ποσότητα κρέμας σε 4 μπολάκια. Τις μπανάνες τις μοιράζουμε στα μπόλ, πάνω από την κρέμα. Καλύπτουμε με την άλλη μισή ποσότητα κρέμας.
Βάζουμε τα μπόλ στο ψυγείο για 30 λεπτά πριν σερβίρουμε.
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...