ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΙΜΑΔΕΣ
ΑΡΑΒΙΚΟ ΔΡΟΣΕΡΟ ΚΑΙ ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΟ ΦΑΓΗΤΟ

 

Υλικά:
  • 1 κιλό κιμά (μισό χοιρινό, μισό βοδινό)
  • 1 μεγάλο οικογενειακό γιαούρτι (ΦΑΓΕ)
  • 1 πακέτο αραβικές πίτες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • 5 κουτ. της σούπας πουμαρό
  • 1 φρέσκια ντομάτα
  • 1 ποτηράκι κρασί κόκκινο
  • μισό ποτηράκι λάδι
  • 1 κουτ. της σούπας βούτυρο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού δυόσμο
  • πάπρικα, αλάτι, πιπέρι
  • ... και μαιντανό για το γαρνίρισμα (προαιρετικά)
Δυσκολία
μέτρια
Κατηγορίες
Είδος
Εκτέλεση:
  • Βάζουμε σε ένα τηγάνι το λάδι και το βούτυρο να κάψει
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το κιμά και αφού τα τσιγαρίσουμε για λίγο, σβήνουμε με το κρασί
  • Αφήνουμε να πάρει λίγες βράσεις. Βάζουμε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, το δυόσμο, το θυμάρι, τη ντομάτα, το πουμαρό και ανακατεύουμε
  • Οταν είναι ο κιμάς έτοιμος τον βάζουμε σε σουρωτήρι για να κατεβάσει όλο του το ζουμί
  • Λαδώνουμε ελαφρία τις αραβικές πίτες και τις βάζουμε σε ένα ταψάκι στο φούρνο για λίγο. Τις γυρίζουμε να ξεροψηθούν καλά
  • Χτυπάμε το γιαούρτι μαζί με το σκόρδο πολύ καλά
  • Πέρνουμε ενα pirex, σπάμε με τα χέρια μας τις αραβικές πίτες σε πολύ μικρά κομματάκια, στρώνουμε απαλά το γιαούρτι (προσοχή, να μην το ανακατέψουμε με τις πίτες) και απο πάνω τον κιμά, γαρνίρουμε με μαϊντανό
καλή όρεξη!!!!!!!!

ΚΙΜΑΔΕΣ

Στρούντελ Λαχμαντσούν

Υλικά (Για το λαχμαντσούν): 500 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο 500 γραμ. κιμά χοιρινό 1,5 κονσέρβας κονκασέ ή ακόμα καλύτερα ψιλοκομμένη φρέσκια ντομάτα (για όσους έχουν την ευτυχία να μαγειρεύουν στην...

ΚΙΜΑΔΕΣ

Πικάντικοι κεφτέδες με σάλτσα δυόσμου

Υλικά (για τους κεφτέδες): 1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά (εναλλακτικά αρνίσιο) 2 φέτες ψωμί μουλιασμένες σε νερό και στραγγισμένες 1 κρεμμύδι τριμμένο 2 μικρές σκελίδες σκόρδο κομμένο σε φετούλες μερικά...

ΚΙΜΑΔΕΣ

Σουτζουκάκια Σμυρνέικα

Υλικά : μισό κιλό μοσχαρίσιο κιμά 1 μεγάλο κρεμμύδι 2 σκελίδες σκόρδο 1 ματσάκι μαιντανό φρυγανιά τριμμένη 1 αβγό λίγο λάδι λίγο κρασί κόκκινο ή ξύδι κύμινο, ρίγανη, πιπέρι μαύρο, αλάτι, λίγο μπαχάρι...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ