ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ETHNIC
ΡΟΛΟ ΜΕ ΦΕΤΑ, ΠΑΣΤΟΥΡΜΑ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ

 

Υλικά:
Για τον κιμά
  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 1 αβγό
  • ψίχα ψωμιού υγρή
  • 1 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελιδα σκόρδο (προαιρετικά)
  • αλάτι, πιπέρι και κατά βούληση μπαχαρικά
Για τη γέμιση
  • 3-4 πράσινες πιπεριες (τύπου γεμιστών)
  • 10 φέτες παστουρμά (με βγαλμένο το τσιμένι για light έκδοση)
  • τυρί φέτα κομμένο σε φέτες
Για την Περιέλιξη
  • 1 λαδόχαρτο
  • λίγο λάδι
Εκτελέση:
  • Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε και ζυμώνουμε τα υλικά του κιμά όπως συνηθίζεται.
  • Απλώνουμε τον κιμά σε παραλληλόγραμμο σχήμα προσέχοντας το μήκος του να μην ξεπερνά το ταψί μας . Ειναι σημαντικό το πάχος της "πλάκας" του κιμά να έχει κάποιο σημαντικό ύψος έτσι ώστε να μην διαλυθεί το ρολό κατά την περιέλιξη.
  • Απλώνουμε τον παστουρμά σε όλη την πλάκα του κιμά.
  • Κατόπιν απλώνουμε αντίστοιχα, τις φέτες με το τυρί. Κόβουμε τις πιπεριές σε λωρίδες και κάνουμε μία στρώση και με δαύτες. ΠΡΟΣΟΧΗ: τα υλικά που θα τοποθετήσουμε πάνω στην πλάκα του κιμά πρέπει η μακριά τους διάσταση να είναι κάθετη στη διεύθυνση περιελίξεως γιατί αλλιώς σπάει το ρολό.
  • Αφου περιελίξουμε μετα προσηκούσης προσοχής το ρολό, το τυλίγουμε στο λαδόχαρτο και τέλος το πασαλείβουμε με το λάδι.
  • Το τοποθετούμε στο φούρνο με λίγο νερό και το ψήνουμε στους 220 βαθμούς 35 με 45 λεπτά.
Version trés Orientale
Για τους σκληροπυρηνικούς του είδους, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και αρνίσιο κιμά, από μόνο του ή σε μείγμα με τον μοσχαρίσιο.

Sa'alam wa'lekoum

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ETHNIC

Μοσχάρι chow mein

Υλικά (για 4 άτομα): ½ κιλό μοσχαράκι κομμένο σε λεπτές λωρίδες 10 αποξηραμένα μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες 1 κλωναράκι σέλερι 1 σκελίδα σκόρδο 3 πιπεριές...

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ETHNIC

Lecso (Ουγγρικό)

Υλικά 1 κ. πιπεριές κομμένες σε ροδέλες 1 κ. ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 κ.σ. λάδι 1 φλ. ρύζι αλάτι 1 χωριάτικο λουκάνικο ανά άτομο Εκτέλεση Σωτάρετε το κρεμμύδι με...

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ETHNIC

ISICIA OMENTATA (μπιφτέκια)

(Απίκιος 2, 1, 7) Συστατικά: 500g κιμά 1 μπαγκέτα βουτηγμένη σε άσπρο κρασί 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι 50ml Liquamen (μπορεί να αντικατασταθεί με 1/2 κλ αλάτι + λίγο λευκό κρασί)...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ