ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ETHNIC
ΡΟΛΟ ΜΕ ΦΕΤΑ, ΠΑΣΤΟΥΡΜΑ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ
Υλικά:
Για τον κιμά
- 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 1 αβγό
- ψίχα ψωμιού υγρή
- 1 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- 1 σκελιδα σκόρδο (προαιρετικά)
- αλάτι, πιπέρι και κατά βούληση μπαχαρικά
Δυσκολία
μικρή
Κατηγορίες
Είδος
Κλειδιά
Για τη γέμιση
Για τους σκληροπυρηνικούς του είδους, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και αρνίσιο κιμά, από μόνο του ή σε μείγμα με τον μοσχαρίσιο.
Sa'alam wa'lekoum
- 3-4 πράσινες πιπεριες (τύπου γεμιστών)
- 10 φέτες παστουρμά (με βγαλμένο το τσιμένι για light έκδοση)
- τυρί φέτα κομμένο σε φέτες
- 1 λαδόχαρτο
- λίγο λάδι
- Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε και ζυμώνουμε τα υλικά του κιμά όπως συνηθίζεται.
- Απλώνουμε τον κιμά σε παραλληλόγραμμο σχήμα προσέχοντας το μήκος του να μην ξεπερνά το ταψί μας . Ειναι σημαντικό το πάχος της "πλάκας" του κιμά να έχει κάποιο σημαντικό ύψος έτσι ώστε να μην διαλυθεί το ρολό κατά την περιέλιξη.
- Απλώνουμε τον παστουρμά σε όλη την πλάκα του κιμά.
- Κατόπιν απλώνουμε αντίστοιχα, τις φέτες με το τυρί. Κόβουμε τις πιπεριές σε λωρίδες και κάνουμε μία στρώση και με δαύτες. ΠΡΟΣΟΧΗ: τα υλικά που θα τοποθετήσουμε πάνω στην πλάκα του κιμά πρέπει η μακριά τους διάσταση να είναι κάθετη στη διεύθυνση περιελίξεως γιατί αλλιώς σπάει το ρολό.
- Αφου περιελίξουμε μετα προσηκούσης προσοχής το ρολό, το τυλίγουμε στο λαδόχαρτο και τέλος το πασαλείβουμε με το λάδι.
- Το τοποθετούμε στο φούρνο με λίγο νερό και το ψήνουμε στους 220 βαθμούς 35 με 45 λεπτά.
Για τους σκληροπυρηνικούς του είδους, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και αρνίσιο κιμά, από μόνο του ή σε μείγμα με τον μοσχαρίσιο.
Sa'alam wa'lekoum
Μοσχάρι chow mein
Υλικά (για 4 άτομα): ½ κιλό μοσχαράκι κομμένο σε λεπτές λωρίδες 10 αποξηραμένα μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες 1 κλωναράκι σέλερι 1 σκελίδα σκόρδο 3 πιπεριές...
Lecso (Ουγγρικό)
Υλικά 1 κ. πιπεριές κομμένες σε ροδέλες 1 κ. ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 κ.σ. λάδι 1 φλ. ρύζι αλάτι 1 χωριάτικο λουκάνικο ανά άτομο Εκτέλεση Σωτάρετε το κρεμμύδι με...
ISICIA OMENTATA (μπιφτέκια)
(Απίκιος 2, 1, 7) Συστατικά: 500g κιμά 1 μπαγκέτα βουτηγμένη σε άσπρο κρασί 1/2 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι 50ml Liquamen (μπορεί να αντικατασταθεί με 1/2 κλ αλάτι + λίγο λευκό κρασί)...