Εκτέλεση:
- Αφού ανακατέψουμε τον κιμά με τα παραπάνω υλικά (όπως τα
ελληνικά μπιφτέκια), τον αφήνουμε για
1-2 ώρες στο ψυγείο για να σφίξει.
- Στην συνέχεια τον πλάθουμε σε μικρά μακρόστενα μπιφτεκάκια
(ΠΡΟΣΟΧΗ πρέπει να είναι αρκετά μικρά σαν τα σουτζουκάκια και
μικρότερα).
- Τα ψήνουμε για μισή ώρα στα κάρβουνα (μην το επιχειρήσετε στο
γκριλ του φούρνου και σε καμία περίπτωση μην τα τηγανίσετε θα
γίνουν αίσχος!).
- Αφού ψηθούν καλά, τα τρώτε αμέσως με καυτερή μουστάρδα και
μπύρα. Είναι φοβερά!
Στρούντελ Λαχμαντσούν
Υλικά (Για το λαχμαντσούν): 500 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο 500 γραμ. κιμά χοιρινό 1,5 κονσέρβας κονκασέ ή ακόμα καλύτερα ψιλοκομμένη φρέσκια ντομάτα (για όσους έχουν την ευτυχία να μαγειρεύουν στην...
Πικάντικοι κεφτέδες με σάλτσα δυόσμου
Υλικά (για τους κεφτέδες): 1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά (εναλλακτικά αρνίσιο) 2 φέτες ψωμί μουλιασμένες σε νερό και στραγγισμένες 1 κρεμμύδι τριμμένο 2 μικρές σκελίδες σκόρδο κομμένο σε φετούλες μερικά...
Σουτζουκάκια Σμυρνέικα
Υλικά : μισό κιλό μοσχαρίσιο κιμά 1 μεγάλο κρεμμύδι 2 σκελίδες σκόρδο 1 ματσάκι μαιντανό φρυγανιά τριμμένη 1 αβγό λίγο λάδι λίγο κρασί κόκκινο ή ξύδι κύμινο, ρίγανη, πιπέρι μαύρο, αλάτι, λίγο μπαχάρι...