ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΙΜΑΔΕΣ
ΣΕΦΤΑΛΙΑ (Η ΣΙΕΦΤΑΛΙΑ ΣΤΗ ΚΥΠΡΟ)

 

Υλικά:
  • 1 κιλό κιμά χοιρινό και βοδινό (σε όσους αρέσει βάλτε και αρνί, ταιριάζει πολύ)
  • 3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα (βάλτε μπόλικο, απαραίτητο)
  • ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 4 κουταλιές αλεσμένη φρυγανιά
  • δυόσμο ξηρό
  • κανέλα, αλάτι, πιπέρι
  • ½ ποτήρι νερό παγωμένο (βοηθάει να γίνουν ζουμερά)
  • 1 μπόλια
Εκτέλεση:
  • Ανακατέψτε όλα τα υλικά πολύ καλά, και αφήστε περίπου 2 ώρες να ενωθούν οι γεύσεις.
  • Ξεπλένετε καλά την μπόλια, και τυλίγετε τα σεφταλιά. Μέγεθος: μέτριο, 1 κιλό κιμάς φτιάχνει περίπου 22-24 σεφταλιά. Μήκος 8-9 εκ. Λίγο πιο χοντρά από λουκάνικο.
  • Σιγοψήνετε στα κάρβουνα, σε μέτρια φωτιά για να αποφύγετε τις φλόγες (στην αρχή που καίγεται το λίπος της μπόλιας).
Δοκιμάστε τα, αξίζουν το κόπο.

ΚΙΜΑΔΕΣ

Στρούντελ Λαχμαντσούν

Υλικά (Για το λαχμαντσούν): 500 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο 500 γραμ. κιμά χοιρινό 1,5 κονσέρβας κονκασέ ή ακόμα καλύτερα ψιλοκομμένη φρέσκια ντομάτα (για όσους έχουν την ευτυχία να μαγειρεύουν στην...

ΚΙΜΑΔΕΣ

Πικάντικοι κεφτέδες με σάλτσα δυόσμου

Υλικά (για τους κεφτέδες): 1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά (εναλλακτικά αρνίσιο) 2 φέτες ψωμί μουλιασμένες σε νερό και στραγγισμένες 1 κρεμμύδι τριμμένο 2 μικρές σκελίδες σκόρδο κομμένο σε φετούλες μερικά...

ΚΙΜΑΔΕΣ

Σουτζουκάκια Σμυρνέικα

Υλικά : μισό κιλό μοσχαρίσιο κιμά 1 μεγάλο κρεμμύδι 2 σκελίδες σκόρδο 1 ματσάκι μαιντανό φρυγανιά τριμμένη 1 αβγό λίγο λάδι λίγο κρασί κόκκινο ή ξύδι κύμινο, ρίγανη, πιπέρι μαύρο, αλάτι, λίγο μπαχάρι...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ