ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΙΜΑΔΕΣ
ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ
![](http://greekcook.gr/cache/61/613d903af80e07cb3c772815293aaa32.png)
Υλικά:
- μισό κιλό κιμά
- 1 αβγό
- 3-4 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
- 4 κουτ. σούπας λάδι
- 2 κουτ. σούπας ξύδι ή λευκό κρασί
- 2 κουτ. γλυκού ρίγανη
- δυόσμο αποξηραμένο (κατά βούληση)
- ένα τριμμένο κρεμμύδι
- τυρί ρεγκάτο τριμμένο (μία χούφτα
κατ' εκτίμηση ή αλλιώς κατά βούληση)
- Μία μικρή ή μέτρια ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη
- αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Ελπίζω να σας αρέσει.
- Σε ένα μπολ τοποθετούμε τον κιμά, χτυπάμε ελαφρά το αυγό και το
προσθέτουμε στον κιμά. Προσθέτουμε τη φρυγανιά, το κρεμμύδι, το
λάδι, το ξύδι ή το κρασί, τη ρίγανη, το δυόσμο, το τυρί, τη ντομάτα και
το αλατοπίπερο και ζυμώνουμε καλά τον κιμά μας.
- Σκεπάζουμε το μπολ και το τοποθετούμε στο ψυγείο για
τουλάχιστον 2 ώρες. (Εγώ ζυμώνω τον κιμά από το πρωί χωρίς το
κρεμμύδι και το απόγευμα προσθέτω το κρεμμύδι, πλάθω και ψήνω τα
μπιφτέκια στο γκριλ).
- Το επόμενο βήμα μας είναι να πλάσουμε τα μπιφτέκια μας και να τα
ψήσουμε στο γκριλ με ελάχιστο λαδάκι.
- Όταν γυρίσουμε τα μπιφτέκια, μπορούμε λίγο πριν ολοκληρωθεί το
ψήσιμο, να προσθέσουμε μία φετούλα τυρί τοστ και μία ροδέλα
ντομάτας να ροδίσουν λίγο.
Ελπίζω να σας αρέσει.
![](http://greekcook.gr/cache/eb/ebdb6b1ca9e6cc1028756d7e420526d2.png)
Στρούντελ Λαχμαντσούν
Υλικά (Για το λαχμαντσούν): 500 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο 500 γραμ. κιμά χοιρινό 1,5 κονσέρβας κονκασέ ή ακόμα καλύτερα ψιλοκομμένη φρέσκια ντομάτα (για όσους έχουν την ευτυχία να μαγειρεύουν στην...
![](http://greekcook.gr/cache/eb/ebdb6b1ca9e6cc1028756d7e420526d2.png)
Πικάντικοι κεφτέδες με σάλτσα δυόσμου
Υλικά (για τους κεφτέδες): 1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά (εναλλακτικά αρνίσιο) 2 φέτες ψωμί μουλιασμένες σε νερό και στραγγισμένες 1 κρεμμύδι τριμμένο 2 μικρές σκελίδες σκόρδο κομμένο σε φετούλες μερικά...
![](http://greekcook.gr/cache/eb/ebdb6b1ca9e6cc1028756d7e420526d2.png)
Σουτζουκάκια Σμυρνέικα
Υλικά : μισό κιλό μοσχαρίσιο κιμά 1 μεγάλο κρεμμύδι 2 σκελίδες σκόρδο 1 ματσάκι μαιντανό φρυγανιά τριμμένη 1 αβγό λίγο λάδι λίγο κρασί κόκκινο ή ξύδι κύμινο, ρίγανη, πιπέρι μαύρο, αλάτι, λίγο μπαχάρι...