* αυτά πάνε κατά βούληση...
**αυτά τα δύο τα βάζεις με το μάτι, έτσι ώστε να μην είναι πολύ σφιχτός ο ζυμωμένος κιμάς. Μ.Ο. 2-3 κουταλιές της σούπας από το καθένα. Τάδε έφη η Χριστίνα δηλαδή, τώρα γιατί βάζει και έξτρα υγρό και γαλέτα, δεν ξέρω, αλλά το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό, οπότε...
Εκτέλεση:
**αυτά τα δύο τα βάζεις με το μάτι, έτσι ώστε να μην είναι πολύ σφιχτός ο ζυμωμένος κιμάς. Μ.Ο. 2-3 κουταλιές της σούπας από το καθένα. Τάδε έφη η Χριστίνα δηλαδή, τώρα γιατί βάζει και έξτρα υγρό και γαλέτα, δεν ξέρω, αλλά το αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό, οπότε...
Εκτέλεση:
- Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ.
- Βάζουμε το ζυμωμένο κιμά στο ψυγείο 1-2 ώρες για να
σφίξει.
- Το ξαναζυμώνουμε ελαφρά και μετά το πλάθουμε σε μεγάλα
κυλινδρικά κομμάτια (σαν μεγάλα μπιφτέκια).
- Τα τυλίγουμε ένα ένα στην μπόλια, πολύ σφιχτά και με μπόλικη
μπόλια για να μην ανοίξουν στο ψήσιμο.
- Τα αλείφουμε με ελάχιστο λάδι και τα βάζουμε σε ένα πυρέξ και τα ψήνουμε.
Στρούντελ Λαχμαντσούν
Υλικά (Για το λαχμαντσούν): 500 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο 500 γραμ. κιμά χοιρινό 1,5 κονσέρβας κονκασέ ή ακόμα καλύτερα ψιλοκομμένη φρέσκια ντομάτα (για όσους έχουν την ευτυχία να μαγειρεύουν στην...
Σουτζουκάκια Σμυρνέικα
Υλικά : μισό κιλό μοσχαρίσιο κιμά 1 μεγάλο κρεμμύδι 2 σκελίδες σκόρδο 1 ματσάκι μαιντανό φρυγανιά τριμμένη 1 αβγό λίγο λάδι λίγο κρασί κόκκινο ή ξύδι κύμινο, ρίγανη, πιπέρι μαύρο, αλάτι, λίγο μπαχάρι...
Κιμαδόπιτα
Υλικά: 1 πακέτο γαλλική σφολιάτα 600 γραμ. κιμά 25 φέτες μοτσαρέλα σε φέτες του τοστ 300 γραμ. τριμμένο ρεγκάτο 2 πιπεριές κομμένες σε φέτες 2 κουτιά μανιτάρια σε φέτες ξαλμυρισμένα Για τον κιμά: 1...