Για τον κιμά:
Λαδώνουμε το πυρέξ και τοποθετούμε το ένα φύλλο της σφολιάτας.
Πασαλίβουμε το φύλλο με λίγο κέτσαπ και πελτέ.
Στρώνουμε το φύλλο με μοτσαρέλα.
Μαγειρεύουμε τον κιμά κοκκινιστό, όπως για μακαρονάδα, να έχει πιει την σάλτσα και τον στρώνουμε πάνω στο πυρέξ.
Ρίχνουμε πάνω στον κιμά πρώτα τις πιπεριές και μετά τα μανιτάρια, αφού πρώτα τα έχουμε ξεπλύνει και τα έχουμε στραγγίξει για να φύγει η άλμη.
Ρίχνουμε το τριμμένο ρεγκάτο και τοποθετούμε το δεύτερο φύλλο.
Λαδώνουμε λίγο το φύλλο, το χαράζουμε, ρίχνουμε σουσάμι και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς πάνω-κάτω για 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει και απο τις δύο μεριές.
Σερβίρεται ζεστό, αλλά και κρύο δεν είναι άσχημο!
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κρεμμύδι
- 1 πουμαρό
- λίγο λάδι για το τσιγάρισμα
- αλάτι-πιπέρι (μια πρέζα αλάτι για να μην ξυνίζει η ντομάτα)
- 1 ποτήρι νερό για να βράσει ο κιμάς
Σερβίρεται ζεστό, αλλά και κρύο δεν είναι άσχημο!
Στρούντελ Λαχμαντσούν
Υλικά (Για το λαχμαντσούν): 500 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο 500 γραμ. κιμά χοιρινό 1,5 κονσέρβας κονκασέ ή ακόμα καλύτερα ψιλοκομμένη φρέσκια ντομάτα (για όσους έχουν την ευτυχία να μαγειρεύουν στην...
Πικάντικοι κεφτέδες με σάλτσα δυόσμου
Υλικά (για τους κεφτέδες): 1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά (εναλλακτικά αρνίσιο) 2 φέτες ψωμί μουλιασμένες σε νερό και στραγγισμένες 1 κρεμμύδι τριμμένο 2 μικρές σκελίδες σκόρδο κομμένο σε φετούλες μερικά...
Σουτζουκάκια Σμυρνέικα
Υλικά : μισό κιλό μοσχαρίσιο κιμά 1 μεγάλο κρεμμύδι 2 σκελίδες σκόρδο 1 ματσάκι μαιντανό φρυγανιά τριμμένη 1 αβγό λίγο λάδι λίγο κρασί κόκκινο ή ξύδι κύμινο, ρίγανη, πιπέρι μαύρο, αλάτι, λίγο μπαχάρι...