ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΙΜΑΔΕΣ
ΚΙΜΑΔΟΠΙΤΑ

 

Υλικά:
  • 1 πακέτο γαλλική σφολιάτα
  • 600 γραμ. κιμά
  • 25 φέτες μοτσαρέλα σε φέτες του τοστ
  • 300 γραμ. τριμμένο ρεγκάτο
  • 2 πιπεριές κομμένες σε φέτες
  • 2 κουτιά μανιτάρια σε φέτες ξαλμυρισμένα
Για τον κιμά:
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 πουμαρό
  • λίγο λάδι για το τσιγάρισμα
  • αλάτι-πιπέρι (μια πρέζα αλάτι για να μην ξυνίζει η ντομάτα)
  • 1 ποτήρι νερό για να βράσει ο κιμάς
Εκτέλεση:
  • Λαδώνουμε το πυρέξ και τοποθετούμε το ένα φύλλο της σφολιάτας.
  • Πασαλίβουμε το φύλλο με λίγο κέτσαπ και πελτέ.
  • Στρώνουμε το φύλλο με μοτσαρέλα.
  • Μαγειρεύουμε τον κιμά κοκκινιστό, όπως για μακαρονάδα, να έχει πιει την σάλτσα και τον στρώνουμε πάνω στο πυρέξ.
  • Ρίχνουμε πάνω στον κιμά πρώτα τις πιπεριές και μετά τα μανιτάρια, αφού πρώτα τα έχουμε ξεπλύνει και τα έχουμε στραγγίξει για να φύγει η άλμη.
  • Ρίχνουμε το τριμμένο ρεγκάτο και τοποθετούμε το δεύτερο φύλλο.
  • Λαδώνουμε λίγο το φύλλο, το χαράζουμε, ρίχνουμε σουσάμι και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς πάνω-κάτω για 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει και απο τις δύο μεριές.
    Σερβίρεται ζεστό, αλλά και κρύο δεν είναι άσχημο!
  • ΚΙΜΑΔΕΣ

    Στρούντελ Λαχμαντσούν

    Υλικά (Για το λαχμαντσούν): 500 γραμ. κιμά μοσχαρίσιο 500 γραμ. κιμά χοιρινό 1,5 κονσέρβας κονκασέ ή ακόμα καλύτερα ψιλοκομμένη φρέσκια ντομάτα (για όσους έχουν την ευτυχία να μαγειρεύουν στην...

    ΚΙΜΑΔΕΣ

    Πικάντικοι κεφτέδες με σάλτσα δυόσμου

    Υλικά (για τους κεφτέδες): 1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά (εναλλακτικά αρνίσιο) 2 φέτες ψωμί μουλιασμένες σε νερό και στραγγισμένες 1 κρεμμύδι τριμμένο 2 μικρές σκελίδες σκόρδο κομμένο σε φετούλες μερικά...

    ΚΙΜΑΔΕΣ

    Σουτζουκάκια Σμυρνέικα

    Υλικά : μισό κιλό μοσχαρίσιο κιμά 1 μεγάλο κρεμμύδι 2 σκελίδες σκόρδο 1 ματσάκι μαιντανό φρυγανιά τριμμένη 1 αβγό λίγο λάδι λίγο κρασί κόκκινο ή ξύδι κύμινο, ρίγανη, πιπέρι μαύρο, αλάτι, λίγο μπαχάρι...

    ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ