ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΠΙΤΕΣ, ΦΥΛΛΑ, ΖΥΜΕΣ
ΠΙΤΑ ΣΠΕΣΙΑΛ ΜΕ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ
Υλικά:
- σφολιάτα 750 γρ. σε 2 φύλλα,
- 500 γρ. κιμά
- 500 γρ. λαζάνια (τα μακρόστενα πιο πλατιά από σπαγγέτι μακαρόνια)
- 10 φέτες ζαμπόν
- 10 φέτες μπέικον
- 150 γρ. τυρί τριμμένο
- 1 φλυτζ. μανιτάρια σε φέτες
- 2 κρεμμύδια
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- φύλλα δάφνης
- 3 γαρίφαλα
- 1 ξύλο κανέλλας
- ½ φλυτζ. γάλα
- 3 αβγά
- ½ ποτήρι κρασιού κρασί
- 1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα
- βούτυρο (100 γρ) ή ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
- Βράζουμε τα λαζάνια ώστε να κρατάνε κάπως, τα στραγγίζουμε και τα περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο ή το λάδι που έχουμε ζεστάνει.
- Σοτάρουμε τα κρεμμύδια ψιλοκομμένα και προσθέτουμε τον κιμά, το σκόρδο, τη δάφνη, την κανέλλα, τα γαρίφαλα, αλάτι και πιπέρι.
- Αφού σοταριστεί ο κιμάς σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τη ντομάτα και αφήνουμε να βράσει το μίγμα για μισή ώρα μέχρι να τραβήξει το ζουμί του.
- Σε ένα μπολ βάζουμε τα λαζάνια, τα μανιτάρια, το ζαμπόν και το μπέικον ψιλοκομμένα, το τυρί, το γάλα, τα 2 αβγά χτυπημένα, το μίγμα με τον κιμά (αφού αφαιρέσουμε την κανέλλα και τα γαρίφαλα) και ανακατεύουμε.
- Λαδώνουμε ταψί βάζουμε το ένα φύλλο σφολιάτας στρώνουμε τα υλικά και σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο.
- Αλείφουμε με αβγό χτυπημένο και ψήνουμε μέχρι να ροδίσει.
- Αφήνουμε να κρυώσει αρκετά πριν να κόψουμε σε κομμάτια.
Τυρόπιτα ταψιού
ΥΛΙΚΑ 2 φύλλα κρούστας βουτυρωμένα στο πάνω μέρος του ταψιού και 2 φύλλα κρούστας βουτυρωμένα στο πάνω μέρος του ταψιού Γέμισμα 2 μπωλ γιαούρτι στραγγισμένο 4 αβγά 300 γραμ. φέτα 100 γραμ....
Κρέπες
Υλικά: 4 μεγάλα αβγά κάτι παραπάνω από 2 κούπες γάλα 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1/4 κουτ. αλάτι 6-7 κουτ. λιωμένο βούτυρο λίγο ελαιόλαδο και λίγη κρέμα γαλακτος Γέμιση: 1/2 κιλό μπανάνες...
Κεφαλονίτικη λαχανόπιτα
Υλικά για τη γέμιση 1 κιλό σπανάκι 1/2 κιλό σέσκουλα 1 πράσο 1 ματσάκι σέλινο 1 ματσάκι μαιντανό 1 ματσάκι άνιθο 1 ματσάκι μάραθο 2 κρεμμύδια 1 κεφάλι σκόρδο 4 μέτριες ντομάτες τριμμένες μισό κιλό...