Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να σφίξουν. Ανακατέψτε την άχνη ζάχαρη με τα ασπράδια ζωηρά.
Κρατήστε 2 μεγάλες κουταλιές απο την μαρέγκα για την διακόσμηση.
Προσθέστε σιγά σιγά την πουδρα με την κανέλλα ώσπου να ομογενοποιηθεί.
Πασπαλίζουμε ζάχαρη στην επιφάνεια εργασίας και ανοίξτε τη ζύμη πάνω στην ζάχαρη περίπου 0,5 cm.
Κόψτε αστέρια και τοποθετήστε τα στη λαδόκολλα, απλώνεται πάνω τους μαρέγκα.
Σε περίπου 150 ° C, ψήνουμε τα αστέρια μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.(πιο πολύ για να στεγνώσουν παρά να ψηθούν)
Αφήστε να κρυώσουν στο ταψί!
Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να σφίξουν. Ανακατέψτε την άχνη ζάχαρη με τα ασπράδια ζωηρά.
Κρατήστε 2 μεγάλες κουταλιές απο την μαρέγκα για την διακόσμηση.
Προσθέστε σιγά σιγά την πουδρα με την κανέλλα ώσπου να ομογενοποιηθεί.
Πασπαλίζουμε ζάχαρη στην επιφάνεια εργασίας και ανοίξτε τη ζύμη πάνω στην ζάχαρη περίπου 0,5 cm.
Κόψτε αστέρια και τοποθετήστε τα στη λαδόκολλα, απλώνεται πάνω τους μαρέγκα.
Σε περίπου 150 ° C, ψήνουμε τα αστέρια μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.(πιο πολύ για να στεγνώσουν παρά να ψηθούν)
Αφήστε να κρυώσουν στο ταψί!
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...