ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ
ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ

 

Οταν μιλάμε για βιολογικά γεωργικά προϊόντα (οργανικά ή οικολογικά), πρόκειται για προϊόντα που έχουν καλλιεργηθεί χωρίς τη χρήση χημικών λιπασμάτων, ζιζανιοκτόνων και φυτοφαρμάκων. Αντίθετα, η καλλιέργειά τους βασίζεται σε φυσικά λιπάσματα όπως η κοπριά και εφαρμόζονται τεχνικές καλλιέργειας όπως η εναλλαγή των καλλιεργειών.
Οπότε τα προϊόντα που παράγονται με αυτό τον τρόπο έχουν απαλλαγεί από τυχόν βλαβερές χημικές ουσίες, ενώ παράλληλα προστατεύεται και το οικοσύστημα (έδαφος, νερό, φυτά, ζωντανοί οργανισμοί). Βιολογικά προϊόντα μπορεί να είναι (εκτός από τα κηπευτικά και τα φρούτα) και κτηνοτροφικά ή πτηνοτροφικά προϊόντα (αυγά, κοτόπουλα).

Για να ξεχωρίσετε ότι κάποιο προϊόν είναι βιολογικό, θα πρέπει να ελέγχετε πρώτα από όλα το σήμα πιστοποίησης που φέρει πάνω στη συσκευασία του. Θα πρέπει να αναγράφεται ο αριθμός πιστοποίησης του προϊόντος καθώς και ο Οργανισμός που το πιστοποίησε. Στην Ελλάδα έχουμε 3 τέτοιους οργανισμούς, είναι οι ΔΗΩ, ΣΟΓΕ και ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ.
Το ίδιο ισχύει και για τα εισαγόμενα προϊόντα, υπάρχει μάλιστα κάποιο ειδικό σήμα για τα προϊόντα της Ε.Ε.

Γιατί θεωρούνται καλύτερα τα βιολογικά προϊόντα:

  • Είναι καλύτερα για την υγεία μας μια και δε χρησιμοποιούνται κατά την καλλιέργεια φυτοφάρμακα και χημικά λιπάσματα.
  • Είναι πιο εύγευστα και νόστιμα αφού έχουν ωριμάσει με "φυσικό τρόπο", όπως ορίζει η ίδια η φύση και όχι με εσπευσμένους και τεχνητούς τρόπους ωρίμανσης.
  • Είναι πιο θρεπτικά γιατί χωρίς τη χρήση χημικών συγκρατούν λιγότερο νερό και έχουν μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε θρεπτικά στοιχεία.
  • Συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος. Προστατεύουν το έδαφος και ζωικούς οργανισμούς από τοξικά υπολείμματα και χημικά. Επίσης, με την εναλλαγή καλλιεργειών στα χωράφια δεν απομυζούν το έδαφος από ορισμένα μόνο συστατικά.

Τις πληροφορίες για τα βιολογικά προϊόντα τις βρήκαμε από την εταιρεία Βιοφύση η οποία παράγει τα βιολογικά προϊόντα Αγνόκηπος. Για περισσότερες πληροφορίες και σχετικές ερωτήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί τους στο biophysis-papaki-ath.forthnet.gr

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Βιολογικά προϊόντα

Οταν μιλάμε για βιολογικά γεωργικά προϊόντα (οργανικά ή οικολογικά), πρόκειται για προϊόντα που έχουν καλλιεργηθεί χωρίς τη χρήση χημικών λιπασμάτων, ζιζανιοκτόνων και φυτοφαρμάκων. Αντίθετα, η...

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Κινέζικη κουζίνα

Η κινέζικη κουζίνα είναι ιδιαίτερα νόστιμη αλλά και πολύ ελαφριά, υγιεινή και καθόλου παχυντική . Δε χρησιμοποιεί, για παράδειγμα, βούτυρο ή μαγειρικό λίπος και το λάδι που χρησιμοποιείται στο φαγητό...

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ

Ζυγούρι, πρόβατο, αρνάκι γάλακτος

Αρνάκι γάλακτος είναι το νεαρό πρόβατο (ανεξαρτήτου φύλου) που σφάχτηκε πολύ μικρό, πριν να φτάσσει στη γεννητική του ωριμότητα. Έχει χρώμα ανοιχτό κόκκινο. Κρέας ζυγουριού θα βρείτε στην αγορά...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ