O Δειπνοσοφιστής είναι μια σειρά άρθρων του Ζουράρι (όχι του γνωστού φιλολόγου που τα ξέρει όλα, του άδερφού του).
Μεσα απο αυτά τα άρθρα αναλύεται όχι μόνο ο ιδιαίτερος χαρακτήρας της ελληνικής κουζίνας και μαγειρικής, αλλά κυρίως οι παράγοντες που συνετέλεσαν στον εκφυλισμό της και τον παρ'ολίγον αφανισμό της τις τελευταίες δεκαετίες (π.χ. γυφτιά των εστιατόρων, διατίμηση, ξενομανία, κτλ). H εξέλιξη του χαρακτήρα του φαγητού, σε σύγκριση με την εξέλιξη του χαρακτήρα ενός λαού. Είμαστε ό,τι τρώμε, απ'ό,τι φαίνεται. Επιπλέον, μια αποστομωτική τεκμηριωμένη απάντηση σε όσους τείνουν να υποστηρίζουν οτι η κουζίνα μας είναι τελείως Τουρκική και ότι Ελληνική μαγειρική δεν υπάρχει.
Βρείτε το και διαβάστε το, άλλο τίποτα δε σας λέω. Θα το ευχαριστηθείτε ολόψυχα...
Αστραπόγιαννος
Βιολογικά προϊόντα
Οταν μιλάμε για βιολογικά γεωργικά προϊόντα (οργανικά ή οικολογικά), πρόκειται για προϊόντα που έχουν καλλιεργηθεί χωρίς τη χρήση χημικών λιπασμάτων, ζιζανιοκτόνων και φυτοφαρμάκων. Αντίθετα, η...
Κινέζικη κουζίνα
Η κινέζικη κουζίνα είναι ιδιαίτερα νόστιμη αλλά και πολύ ελαφριά, υγιεινή και καθόλου παχυντική . Δε χρησιμοποιεί, για παράδειγμα, βούτυρο ή μαγειρικό λίπος και το λάδι που χρησιμοποιείται στο φαγητό...
Ζυγούρι, πρόβατο, αρνάκι γάλακτος
Αρνάκι γάλακτος είναι το νεαρό πρόβατο (ανεξαρτήτου φύλου) που σφάχτηκε πολύ μικρό, πριν να φτάσσει στη γεννητική του ωριμότητα. Έχει χρώμα ανοιχτό κόκκινο. Κρέας ζυγουριού θα βρείτε στην αγορά...