Ο Σπύρος Βασαρδάνης γράφει:
Οσο και αν ακούγεται παράξενο, πολλά από τα καθημερινά μας πιάτα έχουν τις ρίζες τους στην κλασσική Ελλάδα. Εξάλλου μια από τις πρώτες δραστήριοτητες του πρωτόγονου ανθρώπου ήταν το μαγείρεμα. Με το πέρασμα των αιώνων, οι γνώσεις και η πείρα των ανθρώπων ολοένα και εμπλουτίζονταν, για να φτάσει η τέχνη της μαγειρικής στην τελειότητα. Παρακάτω μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για τις διατροφικές συνήθειες των ανθρώπων της εποχής εκείνης, συνταγές, και εύχομαι στο μέλλον να εμπλουτίσω αυτή τη σελίδα με πληροφορίες για διάφορες τροφές και άλλες ενδιαφέρουσες
πληροφορίες."
Μοσχάρι chow mein
Υλικά (για 4 άτομα): ½ κιλό μοσχαράκι κομμένο σε λεπτές λωρίδες 10 αποξηραμένα μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες 1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες 1 κλωναράκι σέλερι 1 σκελίδα σκόρδο 3 πιπεριές...
Lecso (Ουγγρικό)
Υλικά 1 κ. πιπεριές κομμένες σε ροδέλες 1 κ. ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 κ.σ. λάδι 1 φλ. ρύζι αλάτι 1 χωριάτικο λουκάνικο ανά άτομο Εκτέλεση Σωτάρετε το κρεμμύδι με...
Πάπια γερουσιαστών
Υλικά: 1 πάπια 1700 γρ. ματζουράνα αλάτι Για τη γέμιση: συκώτι πάπιας 100 γρ. καπνιστό χοιρινό μπούτι 1-2 κρεμμύδια 500 γρ. μήλα 2 κουταλιές σούπας αλεύρι Εκτέλεση Πλένουμε το συκώτι της πάπιας, το...