Παραγωγική Διαδικασία:
Εφαρμόζεται η μέθοδος της προζυμωτικής εκχύλισης. Στη συνέχεια ακολουθεί στατική απολάσπωση και εμβολιασμός με καθαρή καλλιέργεια από επιλεγμένες ζύμες οι οποίες εκφράζουν την αρωματική τυπικότητα της ποικιλίας. Η ωρίμανση του κρασιού γίνεται σε δρύινα βαρέλια με ανάδευση των οινολασπών προσδίδοντας στο κρασί όγκο, λιπαρότητα και πολυπλοκότητα.
Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά:
Λαμπερό διαυγές χρυσό χρώμα.Γλυκά αρώματα μελιού,καραμέλας,αποξηραμένων λουλουδιών,άρωμα βανίλιας από καινούριο δρύινο γαλλικό βαρέλι.Μαλακή και ιδιαίτερα μακρά επίγευση.Συνδυασμοί:
Σαγκρία (No2)
Υλικά 1 lt κόκκινο κρασί 100 γρ. ζάχαρη 100 ml brandy ή κονιάκ 1 κομμάτι κανέλλα 2 πρέζες μοσχοκάρυδο Εκτέλεση Ανακατεύετε όλα τα υλικά σε μια μεγάλη κανάτα (θα βρείτε στην αγορά γυάλινες κανάτες...
Κρασιά Ζίτσα
Στα 700 μέτρα υψόμετρο βρίσκεται ο αμπελώνας της Ζίτσας, ένας από τους ορεινότερους και απόμακρους αμπελώνες της Ελλάδας. Το χωριό Ζίτσα βρίσκεται κοντά στα Γιάννενα (απέχει περίπου 30 χλμ). Τα...