Παραγωγική Διαδικασία:
Εφαρμόζεται η μέθοδος της προζυμωτικής εκχύλισης. Στη συνέχεια ακολουθεί στατική απολάσπωση και εμβολιασμός με καθαρή καλλιέργεια από επιλεγμένες ζύμες οι οποίες εκφράζουν την αρωματική τυπικότητα της ποικιλίας. Η ωρίμανση γίνεται σε ανοξείδωτες δεξαμενές και δρύινα βαρέλια ηλικίας 1-2 ετών για 4 μήνες και στην συνέχεια σε φιάλη. Κάθε ποικιλία τρυγιέται και οινοποιείται χωριστά.
Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά:
Λαμπερό,υποκίτρινο χρώμα.Σύνθετα αρώματα εξωτικών φρούτων,grapefruit,λευκόσαρκου ροδάκινου.Πλούσιο,φρουτώδες στο στόμα με μακρά επίγευση.Συνδυασμοί:
Σαγκρία (No2)
Υλικά 1 lt κόκκινο κρασί 100 γρ. ζάχαρη 100 ml brandy ή κονιάκ 1 κομμάτι κανέλλα 2 πρέζες μοσχοκάρυδο Εκτέλεση Ανακατεύετε όλα τα υλικά σε μια μεγάλη κανάτα (θα βρείτε στην αγορά γυάλινες κανάτες...
Κρασιά Ζίτσα
Στα 700 μέτρα υψόμετρο βρίσκεται ο αμπελώνας της Ζίτσας, ένας από τους ορεινότερους και απόμακρους αμπελώνες της Ελλάδας. Το χωριό Ζίτσα βρίσκεται κοντά στα Γιάννενα (απέχει περίπου 30 χλμ). Τα...