Παραγωγική Διαδικασία:
Ο τρύγος ξεκινά από το τελευταίο 10ήμερο Αυγούστου έως τέλος Σεπτεμβρίου. Κλασσική οινοποίηση ερυθρού και παραμονή 12 μηνών σε δρύινα γαλλικά βαρέλια.
Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά:
Βαθύ κόκκινο χρώμα ρουμπινιού,με έντονα αρώματα φρούτων που με το πέρασμα του χρόνου φανερώνουν ευωδιές εξωτικών μπαχαρικών.Σερβίρεται σε θερμοκρασία 18οC.
Συνδυασμοί:
Η βελούδινη γεύση του συνοδεύει περίφημα σύνθετες σάλτσες με κόκκινα κρέατα και κυνήγι.

ΚΡΑΣΙΑ

Σαγκρία

Υλικά 1 lt κόκκινο κρασί 100 γραμ. ζάχαρη 100 ml μπράντι ή κονιάκ 1 κομμάτι κανέλλα 2 πρέζες μοσχοκάρυδο Εκτέλεση Ανακατεύετε όλα τα υλικά σε μια κανάτα. Προσθέτετε λεπτοκομμένες φέτες πορτοκαλιού,...

ΚΡΑΣΙΑ

Σαγκρία (No2)

Υλικά 1 lt κόκκινο κρασί 100 γρ. ζάχαρη 100 ml brandy ή κονιάκ 1 κομμάτι κανέλλα 2 πρέζες μοσχοκάρυδο Εκτέλεση Ανακατεύετε όλα τα υλικά σε μια μεγάλη κανάτα (θα βρείτε στην αγορά γυάλινες κανάτες...

ΚΡΑΣΙΑ

Κρασιά Ζίτσα

Στα 700 μέτρα υψόμετρο βρίσκεται ο αμπελώνας της Ζίτσας, ένας από τους ορεινότερους και απόμακρους αμπελώνες της Ελλάδας. Το χωριό Ζίτσα βρίσκεται κοντά στα Γιάννενα (απέχει περίπου 30 χλμ). Τα...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ