Παραγωγική Διαδικασία:
Ο τρύγος ξεκινά από το τελευταίο 10ήμερο Αυγούστου έως τέλος Σεπτεμβρίου. Κλασσική οινοποίηση με ελεγχόμενη σταθερή θερμοκρασία 14οC σε ψυκτικό θάλαμο.
Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά:
Χαρακτηρίζεται απο έντονο λαμπερό χρώμα,με άρωμα που φέρνει στο νου φρέσκα πράσινα φρούτα.
Συνδυασμοί:
Τα λεπτά του αρώματα έρχονται σε γευστική αρμονία με ψάρια,οστρακοειδή,πουλερικά,χοιρινό.Σερβίρεται στους 8-10oC

ΚΡΑΣΙΑ

Σαγκρία

Υλικά 1 lt κόκκινο κρασί 100 γραμ. ζάχαρη 100 ml μπράντι ή κονιάκ 1 κομμάτι κανέλλα 2 πρέζες μοσχοκάρυδο Εκτέλεση Ανακατεύετε όλα τα υλικά σε μια κανάτα. Προσθέτετε λεπτοκομμένες φέτες πορτοκαλιού,...

ΚΡΑΣΙΑ

Σαγκρία (No2)

Υλικά 1 lt κόκκινο κρασί 100 γρ. ζάχαρη 100 ml brandy ή κονιάκ 1 κομμάτι κανέλλα 2 πρέζες μοσχοκάρυδο Εκτέλεση Ανακατεύετε όλα τα υλικά σε μια μεγάλη κανάτα (θα βρείτε στην αγορά γυάλινες κανάτες...

ΚΡΑΣΙΑ

Κρασιά Ζίτσα

Στα 700 μέτρα υψόμετρο βρίσκεται ο αμπελώνας της Ζίτσας, ένας από τους ορεινότερους και απόμακρους αμπελώνες της Ελλάδας. Το χωριό Ζίτσα βρίσκεται κοντά στα Γιάννενα (απέχει περίπου 30 χλμ). Τα...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ