Παραγωγική Διαδικασία:
Τα σταφύλια αφήνονται να φτάσουν σε ένα μεγαλύτερο βαθμό ωρίμανσης σε σχέση με το trebbiano και ο τρύγος ξεκινά το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου. Ακολουθείται συνήθης οινοποίηση λευκού σε ψυκτικό θάλαμο και εξάμηνη παραμονή σε δρύινα αμερικάνικα και γαλλικά βαρέλια.
Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά:
Χαρακτηριστικό του το λαμπερό του χρώμα με μοναδικό άρωμα και γεώδη πρωτόγονη γεύση που φέρνει στο νού φρούτα του χειμώνα, καφέ και καβουρδισμένους καρπούς.
Συνδυασμοί:
Έρχεται σε γευστική αρμονία με οστρακοειδή, ψάρια και λευκά άπαχα κρέατα. Σερβίρεται στους 8-10οC.
Σαγκρία (No2)
Υλικά 1 lt κόκκινο κρασί 100 γρ. ζάχαρη 100 ml brandy ή κονιάκ 1 κομμάτι κανέλλα 2 πρέζες μοσχοκάρυδο Εκτέλεση Ανακατεύετε όλα τα υλικά σε μια μεγάλη κανάτα (θα βρείτε στην αγορά γυάλινες κανάτες...
Κρασιά Ζίτσα
Στα 700 μέτρα υψόμετρο βρίσκεται ο αμπελώνας της Ζίτσας, ένας από τους ορεινότερους και απόμακρους αμπελώνες της Ελλάδας. Το χωριό Ζίτσα βρίσκεται κοντά στα Γιάννενα (απέχει περίπου 30 χλμ). Τα...