Παραγωγική Διαδικασία:
Ο τρύγος ξεκινά το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου. Συνήθης οινοποίηση λευκού σε ψυκτικό θάλαμο και εξάμηνη παραμονή σε δρύινα γαλλικά βαρέλια.
Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά:
Χρώμα λαμπερό,χρυσοκίτρινο με έντονες πράσινες ανταύγειες.Μοναδικό άρωμα και γεύση που φέρνει στο νου ώριμα φρούτα του χειμώνα.Ευχάριστη οξύτητα,αρκετό σώμα,επίγευση που διαρκεί.
Συνδυασμοί:
Συνοδεύει οστρακοειδή,ψάρια,πουλερικά.Σερβίρεται στους 11οC.

ΚΡΑΣΙΑ

Σαγκρία

Υλικά 1 lt κόκκινο κρασί 100 γραμ. ζάχαρη 100 ml μπράντι ή κονιάκ 1 κομμάτι κανέλλα 2 πρέζες μοσχοκάρυδο Εκτέλεση Ανακατεύετε όλα τα υλικά σε μια κανάτα. Προσθέτετε λεπτοκομμένες φέτες πορτοκαλιού,...

ΚΡΑΣΙΑ

Σαγκρία (No2)

Υλικά 1 lt κόκκινο κρασί 100 γρ. ζάχαρη 100 ml brandy ή κονιάκ 1 κομμάτι κανέλλα 2 πρέζες μοσχοκάρυδο Εκτέλεση Ανακατεύετε όλα τα υλικά σε μια μεγάλη κανάτα (θα βρείτε στην αγορά γυάλινες κανάτες...

ΚΡΑΣΙΑ

Κρασιά Ζίτσα

Στα 700 μέτρα υψόμετρο βρίσκεται ο αμπελώνας της Ζίτσας, ένας από τους ορεινότερους και απόμακρους αμπελώνες της Ελλάδας. Το χωριό Ζίτσα βρίσκεται κοντά στα Γιάννενα (απέχει περίπου 30 χλμ). Τα...

ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ