Δυσκολία
Κατηγορίες
Κλειδιά
κόκκινο, κρέας, πουλερικά, ψητά, μαγειρευτά, κουζίνα, ελληνική, κοκκινιστά, Ερυθρός, ξηρός, οίνος, Οπουντίας, Λοκρίδος, , Χατζημιχάλης
Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά:
Σύνθετο αρωματικό μπουκέτο.Αρώματα κανέλλας,γαρύφαλλου,φρούτων του δάσους,δαμάσκηνου.
Συνδυασμοί:
Συνοδεύει κόκκινο κρέας και πουλερικά ψητά ή μαγειρευτά,ελληνική κουζίνα,κοκκινιστά.Σερβίρεται στους 18οC.Επιδέχεται 5χρόνια παλαίωση από την εμφιάλωση.
Σαγκρία (No2)
Υλικά 1 lt κόκκινο κρασί 100 γρ. ζάχαρη 100 ml brandy ή κονιάκ 1 κομμάτι κανέλλα 2 πρέζες μοσχοκάρυδο Εκτέλεση Ανακατεύετε όλα τα υλικά σε μια μεγάλη κανάτα (θα βρείτε στην αγορά γυάλινες κανάτες...
Κρασιά Ζίτσα
Στα 700 μέτρα υψόμετρο βρίσκεται ο αμπελώνας της Ζίτσας, ένας από τους ορεινότερους και απόμακρους αμπελώνες της Ελλάδας. Το χωριό Ζίτσα βρίσκεται κοντά στα Γιάννενα (απέχει περίπου 30 χλμ). Τα...