Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το λάδι,το πορτοκάλι,το γαρύφαλο την κανέλα και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με τα χέρια μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Μετά ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά σιγά σιγά μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα.
Μετά αλείφουμε ένα ταψάκι με λάδι και απλώνουμε το μείγμα.
Ψήνουμε στους 160 με 170 βαθμούς για περίπου μια ώρα.
Προσοχή!!! Δεν αναποδογυρίζουμε το ταψί για να βγάλουμε τη φανουρόπιτα.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το λάδι,το πορτοκάλι,το γαρύφαλο την κανέλα και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με τα χέρια μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Μετά ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά σιγά σιγά μέχρι να γίνει ομοιόμορφο το μείγμα.
Μετά αλείφουμε ένα ταψάκι με λάδι και απλώνουμε το μείγμα.
Ψήνουμε στους 160 με 170 βαθμούς για περίπου μια ώρα.
Προσοχή!!! Δεν αναποδογυρίζουμε το ταψί για να βγάλουμε τη φανουρόπιτα.
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...