από
Doritsa
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΛΥΚΑ
ΣΤΑΦΙΔΟΠΙΤΑ
Υλικά:
- χυμός 6 μεγάλων πορτοκαλιών
- 1 κούπα ζάχαρη
- 1 κούπα σταφίδες ξανθές
- 1 κούπα καρύδια κοπανισμένα ή ψιλοκομμένα
- 3/4 της κούπας ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. κανέλα (σκόνη)
- 1 κ.γ. γαρύφαλλο (σκόνη)
- 1 ποτηράκι του κρασιού 'κονιάκ'
- 1 κ.γ. κοφτό σόδα μαγειρική
- ξύσμα 2 πορτοκαλιών
- 1 1/2 φαρινάπ
- άχνη ζάχαρη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το χυμό των πορτοκαλιών και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Κατόπιν ρίχνουμε το ελαιόλαδο,την κανέλα,το γαρύφαλλο,τα καρύδια και το ξύσμα.
Στη συνέχεια διαλύουμε τη σόδα μέσα στο κονιάκ και προσθέτουμε στα υπόλοιπα υλικά που έχουμε ήδη στο μπολ και ανακατεύουμε.
Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι και τις σταφίδες και ξανά-ανακατεύουμε.
Βάζουμε σε ταψί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου σε αερόθερμο φούρνο.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το χυμό των πορτοκαλιών και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Κατόπιν ρίχνουμε το ελαιόλαδο,την κανέλα,το γαρύφαλλο,τα καρύδια και το ξύσμα.
Στη συνέχεια διαλύουμε τη σόδα μέσα στο κονιάκ και προσθέτουμε στα υπόλοιπα υλικά που έχουμε ήδη στο μπολ και ανακατεύουμε.
Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι και τις σταφίδες και ξανά-ανακατεύουμε.
Βάζουμε σε ταψί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου σε αερόθερμο φούρνο.
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...