από
nicky
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΛΥΚΑ
ΕΥΚΟΛΑ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ
Υλικά:
- 2 φλυτζάνια του τσαγιού καλαμποκέλαιο
- 1 φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική
- 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
- ξύσμα από 2 πορτοκάλια
- 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού κονιάκ ή ουίσκι
- 1 φλυτζάνι του τσαγιού καρυδόψιχα
- 1 κ.σ. σόδα μαγειρική
- 1 κ.γ. κανέλλα
- 1 κ.γ. γαρύφαλλο
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 7 φλυτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- λίγη καρυδόψιχα για το πασπάλισμα
Δυσκολία
μικρή
Κατηγορίες
Είδος
Κλειδιά
Σιρόπι:
Σε μία λεκάνη ρίχνουμε το καλαμποκέλαιο, τη ζάχαρη, τη σόδα διαλυμένη στο χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα πορτοκαλιού, το κονιάκ ή το ουίσκι, την καρυδόψιχα, την κανέλλα, το γαρύφαλλο και τα χτυπάμε με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά όλα τα υλικά.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το προσθέτουμε λίγο-λίγο στο παραπάνω μείγμα και ταυτόχρονα ζυμώνουμε.
Πλάθουμε τα μελομακάρονα και τα ψήνουμε στον αέρα στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν καλά. Μόλις ψηθούν, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα σιροπιάζουμε στο ζεστό σιρόπι. Τέλος, πασπαλίζουμε τα μελομακάρονα με λίγη καρυδόψιχα.
Σιρόπι:
Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για 10 λεπτά περίπου.
*Η συνταγή δίνει περίπου 1 κιλό μελομακάρονα.
*Διατηρούμε τα μελομακάρονα σε πιάτελα καλυμμένη με πλαστική μεμβράνη.
- 2 φλυτζάνια του τσαγιού νερό
- 2 φλυτζάνια του τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική
- 2 φλυτζάνια του τσαγιού μέλι
- 1 πορτοκάλι κομμένο στα 2
Σε μία λεκάνη ρίχνουμε το καλαμποκέλαιο, τη ζάχαρη, τη σόδα διαλυμένη στο χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα πορτοκαλιού, το κονιάκ ή το ουίσκι, την καρυδόψιχα, την κανέλλα, το γαρύφαλλο και τα χτυπάμε με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά όλα τα υλικά.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το προσθέτουμε λίγο-λίγο στο παραπάνω μείγμα και ταυτόχρονα ζυμώνουμε.
Πλάθουμε τα μελομακάρονα και τα ψήνουμε στον αέρα στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν καλά. Μόλις ψηθούν, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα σιροπιάζουμε στο ζεστό σιρόπι. Τέλος, πασπαλίζουμε τα μελομακάρονα με λίγη καρυδόψιχα.
Σιρόπι:
Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για 10 λεπτά περίπου.
*Η συνταγή δίνει περίπου 1 κιλό μελομακάρονα.
*Διατηρούμε τα μελομακάρονα σε πιάτελα καλυμμένη με πλαστική μεμβράνη.
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...