ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ ΓΙΑΧΝΙ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ
Υλικά (για 4 άτομα)
- 1 κιλό φρέσκα φασολάκια (αν βαριέστε να τα καθαρίζετε, πάρτε άνευρα φασολάκια)
- 1 φλυτζ. τσαγιού λάδι
- 2 ψιλοκομμένα κρεμμύδια
- 4 ψιλοκομμένες σκελίδες σκόρδο
- 3 πατάτες κομμένες στα 4
- 1 κιλό ώριμες ντομάτες ή 500 γραμ. έτοιμο χυμό ντομάτας
- 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
- αλάτι, πιπέρι
- 1/2 κουτ. γλυκού κανέλα
- 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε τα φασολάκια από τα νεύρα τους και τα ξεπλένετε. Τα βράζετε για 10-15 λεπτά (τα ρίχνετε σε νερό που βράζει), χύνετε το νερό και τα στραγγίζετε.
- Ζεσταίνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σωτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτετε τις ντομάτες, τη ζάχαρη, την κανέλα και λίγο νερό (περίπου μία κούπα). Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε. Αφήνετε τη σάλτσα σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά.
- Όταν περάσει ο χρόνος των 20 λεπτών, προσθέτετε τα φασολάκια και τις πατάτες και τα αφήνετε μέχρι να μείνει το φαγητό με τη σάλτσα του (ελέγξτε πριν βγάλετε το φαγητό από τη φωτιά να έχουν βράσει οι πατάτες με τα φασολάκια, αλλιώς αφήστε τα λίγο ακόμη. Ίσως να χρειαστεί να προσθέσετε λίγο νερό ακόμα).
- Στο τέλος του μαγειρέματος, προσθέτετε και τον μαϊντανό.
Αφήστε το να κρυώσει λίγο πριν το σερβίρετε.
Γεμιστά με ρύζι
Υλικά για 4 άτομα 4 ντομάτες μεγάλες, σφιχτές και ώριμες 4 κολοκύθια 4 πιπεριές φλάσκες (ή 4 μελιτζάνες φλάσκες) 1 ματσάκι μαϊντανό 8 φλυτζανάκια του καφέ ρύζι καρολίνα (υπολογίστε 1 φλυτζανάκι ρύζι...
Κοτόπουλο με σάλτσα μουστάρδας
Υλικά (για 4 άτομα) 1/3 κούπας λάδι ή βούτυρο 4 στήθη κοτόπουλου χωρίς κόκκαλα 1/2 κούπα λευκό ξηρό κρασί 1/2 κούπα ζωμού κότας 1/2 κούπα μουστάρδα ντιζόν 1/4 κρέμα γάλακτος 1 κουταλάκι κορν φλάουρ...
Αρνάκι γιαχνί
Εχουμε και λέμε (για 4 άτομα): Τσιγαρίζετε στην κατσαρόλα δυο μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα και 1-2 σκελίδες σκόρδο (σε ελαιόλαδο παρακαλώ, οχι σπορέλαια και μαργαρίνες!), και ρίχνετε απο πάνω μισό...