Εκτέλεση:
Α! Συνοδεύστε το με παγωμένη μπύρα ή λευκό κρασί.
Υ.Γ. Κλείνοντας το καπάκι στο τηγάνι, οι υδρατμοί εμποδίζουν το λάδι να καεί και να δημιουργηθούν τοξίνες.
- Πλένουμε τις μπάμιες και τις περιχύνουμε με ξίδι για 30 λεπτά.
- Κόβουμε σε ροδέλες τα κρεμμύδια, σε ψιλές φέτες το σκόρδο και σε ροδέλες τα καρότα.
- Τα βάζουμε όλα μαζί σε τηγάνι με 1 κούπα του τσαγιού λάδι, κλείνουμε το καπάκι και τα σιγοβράζουμε μέχρι να μαραθεί το κρεμμύδι.
- Βγάζουμε με σουρωτή κουτάλα το υλικό και στο λάδι ρίχνουμε τισ μπάμιες, πάλι με κλειστό το καπάκι (ρίχνουμε τις μπάμιες αφού έχουμε βγάλει το τηγάνι από την φωτιά και έχει κρυώσει το λάδι).
- Στις μπάμιες, μόλις γίνουν, ρίχνουμε τα προηγούμενα έτοιμα και σβήνουμε με την κούπα το κρασί.
Ρίχνουμε το μίγμα στο ταψί.
- Ψιλοκόβουμε τις ντομάτες και τον μαϊντανό και τα ανακατέβουμε όλα στο ταψί. Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι φρεσκοτριμμένο.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, ρίγανη και εστραγκόν. Ανακατέβουμε και πασπαλίζουμε τα φιλέτα γαλοπούλας.
- Θα ήταν καλό να ψιλοκόψετε μια σκελίδα σκόρδο και με το μαχαίρι να τα χώσετε σε διάφορα μέρη στα φιλέτα.
- Βάζουμε τα φιλέτα στο ταψί.
- Το βάζετε στο φούρνο στους 200 βαθμούς μέχρι να πάρουν χρώμα οι μπάμιες.
Α! Συνοδεύστε το με παγωμένη μπύρα ή λευκό κρασί.
Υ.Γ. Κλείνοντας το καπάκι στο τηγάνι, οι υδρατμοί εμποδίζουν το λάδι να καεί και να δημιουργηθούν τοξίνες.

Γεμιστά λαδερά
Υλικά για 6 άτομα: 6 ντομάτες μεγάλες 6 πιπεριές μεγάλες 3 πατάτες 500 γρ. κρεμμύδια ψιλ/να 1 1/2 φλ. ρύζι 2 φλ. ελαιόλαδο 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλ/νο λίγο άνηθο ψιλ/νο αλάτι, πιπέρι Εκτέλεση: Κόβουμε...

Μελιτζάνες γεμιστές με πιπεριές
Υλικά: 8 μελιτζάνες μακριές τσακώνικες 1 κιλό πιπεριές, ροδέλες 3 κρεμμύδια, φέτες 4 σκελ. σκόρδο ψιλ/νες 1 1/2 κιλό ντομάτα ψιλ/νη 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλ/νο αλάτι, πιπέρι 1 φλ. λάδι & λάδι για το...

Αγκινάρες Προβανσιάλ
(προετοιμασία 10'. ψήσιμο 25', κρασί ροζέ ή κόκκινο) Υλικά για 4 άτομα: 8 μικρές αγκινάρες 8 μικρά κρεμμυδάκια 2 ντομάτες σε φέτες χωρίς φλούδα και σπόρους χυμό 2 λεμονιών 1 σκελ. σκόρδου 3-4 κουτ....