ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΖΥΜΑΡΙΚΑ
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΤΟΡΤΕΛΙΝΙΑ
Υλικά:
- 1 πακέτο τορτελίνια με γεμιση 3 τυριά
- 1 πακέτο τορτελίνια με γέμιση κρέας
- 1 πακέτο τορτελίνια με γέμιση μανιτάρια
- 1 λίτρο κρέμα γάλακτος
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 1-2 σκορδάκια
- 150 gr μπεϊκον
- 150 gr μανιτάρια φρέσκα
- 100 gr ζαμπόν
- 250 gr κεφαλογραβιέρα
- 100 gr τσένταρ
- 3 πιπεριές (κατά προτίμιση όλα τα χρώματα)
- μαργαρίνη
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- πάπρικα
- κανέλα
- ταμπάσκο
- μαϊντανος
Δυσκολία
μέτρια
Κατηγορίες
Εκτέλεση (για τα τορτελίνια):
Το συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα με λευκό dressing (δεν αναφέρω παρασκευή σαλάτας... ένα surfing στο site και θα βρείτε πολλές συνταγές) και λευκό παγωμένο κρασί (π.χ Ορεινό Σπυρόπουλου).
Ειναι όντως πεντανόστιμη συνταγή.
Και ένα tip: Εαν έχετε κάποιο μακρινό θείο, μεγάλης ηλικίας, με προβλήματα καρδιάς και περιμένετε κάποια πιθανή κληρονομιά, κάντε του το τραπέζι με αυτή τη συνταγή, ένα μεσημέρι καλοκαιριού.
Kαλή επιτυχία (και καλή χώνεψη)!
- Σε μεγάλη κατσαρόλα, σε νερό που βράζει ρίχνουμε λίγο αλάτι και μια κουταλιά ελαιόλαδο (tip για μην κολλήσουν τα ζυμαρικά) και τα τορτελίνια. Τα βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του... κατασκευαστή.
- Αφού βράσουν, τα σουρώνουμε, ρίχνουμε γρήγορα στην κατσαρόλα 2 κουταλιές μαργαρίνη και μολις κάψει, τσιγαρίζουμε τα ζυμαρικά.
- Τα αποσύρουμε από τη φωτιά και έτσι όπως είναι αχνιστά, ρίχνουμε το τσενταρ σε κυβάκια και κλείνουμε το καπάκι.
- Έχουμε ήδη αρχίσει να φτιάχνουμε την σάλτσα. Υπολογίστε περίπου λίγο πριν το μέσον του βρασμού των ζυμαρικών για να βγούνε μαζί.
- Σε μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο να κάψει.
- Προσθέτουμε ψιλοκομμένα το μπέικον, το ζαμπόν, τα μανιτάρια, τις πιπεριές, το κρεμμύδι και τα σκορδάκια και τα γυρίζουμε συνεχώς με μια σπάτουλα για μην κολλήσουν, απολαμβάνοντας συγχρόνως την μυρωδιά που αναδύεται!
- Μόλις πάρουν χρωματάκι, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, την κανέλα, τα πιπέρια και το ταμπάσκο και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά να δέσει και να πήξει η σαλτσα μας.
- Μόλις πήξει (όχι όμως πολυ) αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και περιχύνουμε τα τορτελίνια με το λιωμένο πλέον τσένταρ.
Το συνοδεύουμε με πράσινη σαλάτα με λευκό dressing (δεν αναφέρω παρασκευή σαλάτας... ένα surfing στο site και θα βρείτε πολλές συνταγές) και λευκό παγωμένο κρασί (π.χ Ορεινό Σπυρόπουλου).
Ειναι όντως πεντανόστιμη συνταγή.
Και ένα tip: Εαν έχετε κάποιο μακρινό θείο, μεγάλης ηλικίας, με προβλήματα καρδιάς και περιμένετε κάποια πιθανή κληρονομιά, κάντε του το τραπέζι με αυτή τη συνταγή, ένα μεσημέρι καλοκαιριού.
Kαλή επιτυχία (και καλή χώνεψη)!
Μακαρόνια ογκρατέν
Υλικά (για 6 άτομα): ½ φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο 4 κουταλιές σούπας αλεύρι 3 φλιτζάνια τσαγιού φρέσκο γάλα 2 φλιτζάνια τσαγιού τριμμένη κεφαλογραβιέρα αλάτι, πιπέρι, πάπρικα 1 μέτριο...
Μακαρόνια με κιμά
ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ (3-4 άτομα) ΥΛΙΚΑ 1/2 πακέτο μακαρόνια 1 τριμμένη ντομάτα ή ανάλογο πελτέ 1/4 κιμά (μοσχαρίσιο, χοιρινό ή ανάμεικτο) 5 ποτήρια νερό 2 φλιτζάνια του καφέ λάδι 1 κουταλάκι κοφτό αλάτι...
Σπαγγέτι καρμπονάρα
Υλικά: 1/2 κιλό σπαγέτι βρασμένα σε αλατισμένο νερό 1/4 μπέικον μακρόστενο ψιλοκομμένο 1/4 ζαμπόν ψιλοκομένο ή 1/2 ZWANN τριμμένο 1/4 GOUDA τριμμένο 1/4 KERRYGOLD τριμμένο 1 κρέμα γάλακτος (μεσαίο...