ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΨΑΡΙΚΑ
ΦΙΛΕΤΟ ΨΑΡΙΟΥ BIANCO
Υλικά:
- 3 - 4 φιλέτα ψαριού (βακαλάος, γλώσσα ή κοκκινόψαρο)
- 1 ποτηράκι κρασιού ελαιόλαδο καλής ποιότητας
- 3- 4 σκελίδες σκόρδο (πετάμε τις πράσινες ουρίτσες)
- 1 γεμάτη κουταλιά σούπας ρίγανη
- χυμό ενός λεμονιού
- 1 ποτηράκι λευκό ξηρό κρασί
- 5 - 6 πατάτες κομένες σε στρογγυλές λεπτές φέτες
- αλάτι - φρεσκοαλεσμένο πιπέρι
Δυσκολία
μέτρια
Κατηγορίες
Είδος
Εκτέλεση:
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένο ψάρι αφού πρώτα το αποψύξετε από το βράδυ πρώτα στο ψυγείο και μετά σε θερμοκρασία δωματίου με μερικές φέτες λεμόνι απο πάνω.
- Σε χαμηλή πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το σκόρδο ψιλοκομένο μαζί με τη ρίγανη ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα για 1-2 λεπτά.
- Προσθέτουμε τις πατάτες και συνεχίζουμε για άλλα 2 λεπτά.
- Από πάνω στρώνουμε τις φέτες ψαριού, πασπαλίζουμε με αλάτι - πιπέρι και σκεπάζουμε την κατσαρόλα για 5 λεπτά μέχρι να δημιουργηθεί ατμός. Ξεσκεπάζουμε και περιχύνουμε με το κρασί.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να γίνει σε χαμηλή φωτιά για περίπου 20 - 25 λεπτά (θα εξαρτηθεί απο το πόσο λεπτές κόψαμε τις πατάτες, γιατί το ψάρι ψήνεται γρήγορα).
- Στο τέλος περιχύνουμε με το λεμόνι. ΔΕΝ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ με κουτάλα, αλλά κουνάμε την κατσαρόλα να πάει παντού.
- Σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό σκεπασμένο να τραβήξει για τουλάχιστον 10 λεπτά.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κατεψυγμένο ψάρι αφού πρώτα το αποψύξετε από το βράδυ πρώτα στο ψυγείο και μετά σε θερμοκρασία δωματίου με μερικές φέτες λεμόνι απο πάνω.
Μπακαλιάρος με κόκκινη σκορδαλιά
Υλικά: 1 κιλό παστό μπακαλιάρο 4-5 φέτες ψωμί (μπαγιάτικο) 4 σκελίδες σκόρδο 200 γραμμάρια λάδι 2-3 κουταλιές ξίδι 2 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτέ 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη αλατοπίπερο...
Αγγινάρες με σουπιές και πατάτες
Υλικά 200 γρ. ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια 100 γρ. ελαιόλαδο 1 κιλό σουπιές ή καλαμάρια κομμένα σε ροδέλες 200 γρ. άσπρο ξηρό κρασί 200 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό 600 γρ....
Μπαρμπούνια με σάλτσα ντομάτας
Υλικά 8 μεγάλα μπαρμπούνια 6 κουταλιές ελαιόλαδο 3-4 κουταλιές αλεύρι 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο (κοπανισμένες) 400 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες...