Εδώ οι chef απολαμβάνουν στάτους διασημοτήτων! Ναι, δεν είναι
άχρωμοι, άγευστοι chef χωρίς ύφος και στιλ. Είναι σέξι (Nigela -ΠΟΛΥ
σέξι-), είναι μοδάτοι (Jamie Oliver), έχουν Michelen αστέρια και γαμάτα
μαλλιά (Γκάρι Ρόουντς), ή απλά είναι και γαμώ τους τύπους: Φλόιντ.
Βασικό στοιχείο είναι το χιούμορ.
Αναφορικά με το τι μαγειρεύουν: ΤΑ ΠΑΝΤΑ.
Όποιος έχει ζήσει στο Λονδίνο ξέρει πως υπάρχουν περισσότερα Ιταλικά, Ισπανικά, Γαλλικά, Ινδικά, Κινέζικα, Δυτικών Ινδιών εστιατόρια παρά Βρετανικής προέλευσης. Δεν υπαρχουν τόσα πολλά φις ν τσιπς μαγαζιά όσο υπάρχουν κεμπαμπτζίδικα. Στα super market μπορείς να βρεις να πάντα (πανάκριβα, αν θές να είναι καλής ποιότητας)... Βέβαια, κρητικές ντομάτες δεν θα βρεις... (Αν έρχεστε από Κρήτη μην βάλετε φρούτα σε κούτα γιατί θα σας τα φάνε οι λούγκρες στο Χίθροου)...
Η κατανάλωση φέτας (έχουν διάφορες δικές τους, Φάγε, κυπριακές και βρίσκω και Δωδώνη) αυξάνεται κατακόρυφα. Τις τελευταίες 5 φορές που έχω επισκεφθεί φίλους (ακόμα και σε πικ νικ) ΠΑΝΤΑ υπήρχε χωριάτικη... (Παρεπιπτώντως δοκιμάστε αβοκάντο στη χωριάτικη, φρέσκο κορίανδρο και βέβαια μαϊντανό). Τοτάλ μπορείς να βρεις παντού. Είναι δε πιο πιθανό να σου προσφερθεί κάποιο λιβανέζικο (πρέπει να στείλω κάποια στιγμή την τρομερή και φοβερή σαλάτα με κους κους που έμαθα), βορειοαφρικάνικο, ισπανικό (τρομερό το λουκάνικο Τσορίθο σε φασολάδα ή φακές), ιταλικό ή ταϊλανδέζικο πιάτο (Πατ τάι και ξερό... ψωμί).
Βέβαια με στραβοκοιτούσαν όταν σε ένα μπάρμπεκιου αρνήθηκα να κάνω το μπιφτέκι μου χαμ-μπέργκερ με μαγιονέζα κι άλλες αηδίες και του έβαλα απλά λεμονάκι... (Θα σας δείξω εγώ! Θα δείτε τι έχετε να πάθετε!). Δεν πειράζει όμως: Έπνιξα τους καημούς μου με το εξαίρετο Cabernet Sauvignon Tatachilla (2000, McLaren Vale)....
Το οποίο, μέσα στο χάος αυτό του κειμένου, με φέρνει στην εγκυκλοπαίδεια Larouse Gastronomique! Όπου ως βασικό στοιχείο της ελληνικής κουζίνας παρουσιάζεται το λεμόνι!
Σας προτείνω το http://www.tasteonline.co.uk όπου, αν γραφτείτε συνδρομητές, μπορείτε να την αποκτήσετε με 4.000 δρχ αντί των 35.000.
Δεν πρέπει κανείς λοιπόν να απορεί, όταν Άγγλοι έρχονται και εγκαθίστανται μόνιμα στην Ελλάδα αλλά, κυρίως, Νότια Γαλλία, Πορτογαλία και Ισπανία...
Και μερικά links:
Πιοτί
Μαμ 1
Μαμ 2
Βασικό στοιχείο είναι το χιούμορ.
Αναφορικά με το τι μαγειρεύουν: ΤΑ ΠΑΝΤΑ.
Όποιος έχει ζήσει στο Λονδίνο ξέρει πως υπάρχουν περισσότερα Ιταλικά, Ισπανικά, Γαλλικά, Ινδικά, Κινέζικα, Δυτικών Ινδιών εστιατόρια παρά Βρετανικής προέλευσης. Δεν υπαρχουν τόσα πολλά φις ν τσιπς μαγαζιά όσο υπάρχουν κεμπαμπτζίδικα. Στα super market μπορείς να βρεις να πάντα (πανάκριβα, αν θές να είναι καλής ποιότητας)... Βέβαια, κρητικές ντομάτες δεν θα βρεις... (Αν έρχεστε από Κρήτη μην βάλετε φρούτα σε κούτα γιατί θα σας τα φάνε οι λούγκρες στο Χίθροου)...
Η κατανάλωση φέτας (έχουν διάφορες δικές τους, Φάγε, κυπριακές και βρίσκω και Δωδώνη) αυξάνεται κατακόρυφα. Τις τελευταίες 5 φορές που έχω επισκεφθεί φίλους (ακόμα και σε πικ νικ) ΠΑΝΤΑ υπήρχε χωριάτικη... (Παρεπιπτώντως δοκιμάστε αβοκάντο στη χωριάτικη, φρέσκο κορίανδρο και βέβαια μαϊντανό). Τοτάλ μπορείς να βρεις παντού. Είναι δε πιο πιθανό να σου προσφερθεί κάποιο λιβανέζικο (πρέπει να στείλω κάποια στιγμή την τρομερή και φοβερή σαλάτα με κους κους που έμαθα), βορειοαφρικάνικο, ισπανικό (τρομερό το λουκάνικο Τσορίθο σε φασολάδα ή φακές), ιταλικό ή ταϊλανδέζικο πιάτο (Πατ τάι και ξερό... ψωμί).
Βέβαια με στραβοκοιτούσαν όταν σε ένα μπάρμπεκιου αρνήθηκα να κάνω το μπιφτέκι μου χαμ-μπέργκερ με μαγιονέζα κι άλλες αηδίες και του έβαλα απλά λεμονάκι... (Θα σας δείξω εγώ! Θα δείτε τι έχετε να πάθετε!). Δεν πειράζει όμως: Έπνιξα τους καημούς μου με το εξαίρετο Cabernet Sauvignon Tatachilla (2000, McLaren Vale)....
Το οποίο, μέσα στο χάος αυτό του κειμένου, με φέρνει στην εγκυκλοπαίδεια Larouse Gastronomique! Όπου ως βασικό στοιχείο της ελληνικής κουζίνας παρουσιάζεται το λεμόνι!
Σας προτείνω το http://www.tasteonline.co.uk όπου, αν γραφτείτε συνδρομητές, μπορείτε να την αποκτήσετε με 4.000 δρχ αντί των 35.000.
Δεν πρέπει κανείς λοιπόν να απορεί, όταν Άγγλοι έρχονται και εγκαθίστανται μόνιμα στην Ελλάδα αλλά, κυρίως, Νότια Γαλλία, Πορτογαλία και Ισπανία...
Και μερικά links:
Πιοτί
Μαμ 1
Μαμ 2
Σειρά Μαθημάτων: Στρουθοκάμηλος Ι
Γενικά Χαρακτηριστικά: Είναι κρέας ιδιαίτερα εύγευστο, με πολύ καλά διατροφικά χαρακτηριστικά. Το προτιμούν αθλητές, το συνιστούν γιατροί, το επιλέγουν όσοι αναζητούν ποιότητα και σιγουριά στο πιάτο...
Ούζο ΒΑΡΒΑΓΙΑΝΝΗ
Η γνωριμία με τα προϊόντα ΒΑΡΒΑΓΙΑΝΝΗ και τον τρόπο παρασκευής του ούζου συνεχίστηκε στο Μουσείο του Ούζου, δίπλα στα σύγχρονα αποστακτήρια της Ποτοποιίας ΒΑΡΒΑΓΙΑΝΝΗ. Τραβήξαμε φωτογραφίες, βίντεο...
Αρχαίων Γεύσεις
Πρόκειται για μια αλυσίδα εστιατορίων του ομίλου Αδάμη (ναι, αυτός που έχει και τα γνωστά Beer Academy). Πολύ πρωτότυπη ιδέα και σίγουρα αξιόλογη η προσπάθειά τους να συγκεντρώσουν πληροφορίες για...