από
Rea
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΑΝΑΨΥΚΤΙΚΑ
ΓΡΑΝΙΤΑ ΚΑΡΠΟΥΖΙ
Υλικά:
- 1/3 κούπας ζάχαρη
- 1/3 κούπας νερό
- 5 κούπες καρπούζι χωρίς κουκούτσια
- 2 κουτελιές χυμό λεμονιού
Εκτέλεση:
Σε φαρδιά κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά λιώνετε τη ζάχαρη με το νερό, βράζετε για 2' και αφήνετε να κρυώσει.
Πολτοποιείτε στο μπλέντερ το καρπούζι με το λεμόνι και το περνάτε απο τη σήτα. Προσθέστε το σιρόπι, ανακατεύετε και τοποθετείτε σε φαρδύ δοχείο.
Βάζετε στην κατάψυξη και ανά 1 ώρα ανακατεύετε ελαφρά με ένα πιρούνι. Επαναλάβετε τη διαδικασία 4 φορές.
Σε φαρδιά κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά λιώνετε τη ζάχαρη με το νερό, βράζετε για 2' και αφήνετε να κρυώσει.
Πολτοποιείτε στο μπλέντερ το καρπούζι με το λεμόνι και το περνάτε απο τη σήτα. Προσθέστε το σιρόπι, ανακατεύετε και τοποθετείτε σε φαρδύ δοχείο.
Βάζετε στην κατάψυξη και ανά 1 ώρα ανακατεύετε ελαφρά με ένα πιρούνι. Επαναλάβετε τη διαδικασία 4 φορές.
Τζιτζιμπίρα
Η τζιτζιμπίρα είναι παραφθορά της αγγλικής λέξης gingerbeer. Πρόκειται για αναψυκτικό με κυρίαρχα συστατικά το λεμόνι, το τζίντζερ, νερό και ζάχαρη. Στο μόνο μέρος που φτιάχνεται η τζιτζιμπίρα στη...
Ginger Beer (τζιτζιμπίρα)
Υλικά 3-4 μεγάλες φρέσκιες ρίζες τζίντζερ (πιπερόριζα) χυμό 2 γλυκολεμονιών (λάιμ), (ή την αντίστοιχη ποσότητα χυμού από λεμόνι, ανανά ή γκρέηπφρουτ) 1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη ένα ξυλάκι κανέλας νερό...
Φρουτοχυμοί
Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι πολλά και διάφορα φρούτα (εδώ αυτοσχεδιάστε ανάλογα με τις προτιμήσεις σας ή ότι σας βρίσκεται στο ψυγείο), έναν αποχυμωτή και μπόλικα παγάκια. Η διαδικασία είναι...