Εκτέλεση:
Βάλτε το νερό, τη ζάχαρη, το μέλι, τη φλούδα λεμονιού, την κανέλα(ξυλάκια), τα γαρύφαλλα να βράσουν για 1-2 λεπτά. Μόλις βράσουν αφαιρέστε τα μπαχαρικά.
Βάλτε σε μια κατσαρόλα το λάδι να κάψει καλά. Ρίξτε το σιμιγδάλι λίγο-λίγο ανακατεύοντας συνέχεια με ξύλινο κουτάλι μέχρι να αρχίσει να παίρνει ένα ξανθό χρώμα. Όταν το χρώμα γίνει καστανό τραβήξτε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Ρίξτε το καυτό σιρόπι με προσοχή γιατί θα πιτσιλίσει. Ανακατέψτε πάνω σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πιεί όλο το σιρόπι.
Σκεπάστε τον χαλβά με μία καθαρή πετσέτα για 5 λεπτά.
Ρίξτε τον χαλβά σε μία φόρμα ,πιέζοντας να πάει παντού.
Ξεφορμάρετε μετά από 5 λεπτά σε μια πιατέλα και πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη άχνη και κανέλα.
Καλή Επιτυχία!
Βάλτε το νερό, τη ζάχαρη, το μέλι, τη φλούδα λεμονιού, την κανέλα(ξυλάκια), τα γαρύφαλλα να βράσουν για 1-2 λεπτά. Μόλις βράσουν αφαιρέστε τα μπαχαρικά.
Βάλτε σε μια κατσαρόλα το λάδι να κάψει καλά. Ρίξτε το σιμιγδάλι λίγο-λίγο ανακατεύοντας συνέχεια με ξύλινο κουτάλι μέχρι να αρχίσει να παίρνει ένα ξανθό χρώμα. Όταν το χρώμα γίνει καστανό τραβήξτε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Ρίξτε το καυτό σιρόπι με προσοχή γιατί θα πιτσιλίσει. Ανακατέψτε πάνω σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πιεί όλο το σιρόπι.
Σκεπάστε τον χαλβά με μία καθαρή πετσέτα για 5 λεπτά.
Ρίξτε τον χαλβά σε μία φόρμα ,πιέζοντας να πάει παντού.
Ξεφορμάρετε μετά από 5 λεπτά σε μια πιατέλα και πασπαλίζετε με λίγη ζάχαρη άχνη και κανέλα.
Καλή Επιτυχία!
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...