από
jameswritten
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΛΥΚΑ
ΧΑΛΒΑΣ ΤΑΥΛΑΝΔΗΣ
Υλικά:
- 200 γρ. σιμιγδάλι χονδρό
- 50 γρ. φοινικέλαιο ή σουσαμέλαιο [εν ανάγκη και αραβοσιτέλαιο]
- 50 γρ. ασπρισμένα αμύγδαλα
- 50 γρ. σουσάμι
- 1 σύκο ξερό
- 1 δαμάσκηνο ξερό
- 1 βερύκοκο
- 1 κομμάτι μάνγκο
- 1 κομμάτι παπάγια
- 100 γρ. μέλι
- 300 γρ. γάλα καρύδας
- 200 γρ. κρέμα γάλακτος
- διάφορα φρέσκα φρούτα γιά ντεκόρ
- 100 γρ. τριμμένη σοκολάτα
Εκτέλεση:
Σωτάρουμε τα αμύγδαλα και το σησάμι και τα αφαιρούμε.
Στο ίδιο λάδι βάζουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς.
Ψιλοκόβουμε τα ξερά φρούτα.Τα προσθέτουμε στο σιμιγδάλι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
Διαλύουμε το μέλι στο γάλα καρύδας και το διάλυμα το προσθέτουμε στο σιμιγδάλι που σωτάραμε. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα αφού μειώσουμε την ένταση της θέρμανσης.
Μόλις αρχίσει να πήζει το μείγμα προσθέτουμε τα καβουρντισμένα αμύγδαλα και το σησάμι.
Αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα και ρίχνουμε επάνω την τριμμένη σοκολάτα. Αφήνουμε να κρυώσει και διακοσμούμε με τα φρέσκα φρούτα.
Σωτάρουμε τα αμύγδαλα και το σησάμι και τα αφαιρούμε.
Στο ίδιο λάδι βάζουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε συνεχώς.
Ψιλοκόβουμε τα ξερά φρούτα.Τα προσθέτουμε στο σιμιγδάλι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
Διαλύουμε το μέλι στο γάλα καρύδας και το διάλυμα το προσθέτουμε στο σιμιγδάλι που σωτάραμε. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα αφού μειώσουμε την ένταση της θέρμανσης.
Μόλις αρχίσει να πήζει το μείγμα προσθέτουμε τα καβουρντισμένα αμύγδαλα και το σησάμι.
Αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα και ρίχνουμε επάνω την τριμμένη σοκολάτα. Αφήνουμε να κρυώσει και διακοσμούμε με τα φρέσκα φρούτα.
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...