από
Ermioni
ΣΥΝΤΑΓΕΣ PHILADELPHIA
ΤΟΥΡΤΑ ΣΤΑΦΥΛΙ
Υλικά:
- * 150γρ. μπισκότα πτι μπερ ολικής αλέσεως
- 125γρ. βούτυρο
- 300γρ. σταφύλια κόκκινα και πράσινα (χωρίς κουκούτσια)
- 600γρ. τυρί κρέμα (τύπου philadelphia)
- 300γρ γιαούρτι στραγγιστό
- 3 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 6 φύλλα ζελατίνης
- 150γρ. χυμό σταφύλι κόκκινο
- 75γρ. ζάχαρη
Δυσκολία
μικρή
Κατηγορίες
Είδος
Εκτέλεση:
Σπάμε τα μπισκότα έτσι ώστε να γίνουν όσο το δυνατόν μικρότερα κομμάτια. Λιώνουμε το βούτυρο και το βάζουμε στα τρίμματα έτσι ώστε να κάνουμε τη βάση για την τούρτα και τη βάζουμε σε μια φόρμα 26εκ., την οποία καλύψαμε με λαδόκολλα.
Κόβουμε τα σταφύλια στη μέση (κρατάμε λίγα για να στολισουμε μετά) και τα τοποθετούμε στη βάση.
Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί, το γιαούρτι και το χυμό λεμονιού.
Βάζουμε τις ζελατίνες σε νεράκι να μαλακώσουν κι αφού ζεστάνουμε το χυμό με τη ζάχαρη, τη λιώνουμε μέσα στο χυμό.
Ανακατεύουμε τον χυμό με το μείγμα τυριού και γιαουρτιού και το χύνουμε πάνω στη βάση με τα σταφύλια.
Αφήνουμε την τούρτα στο ψυγείο για 2 ώρες και σερβίρουμε αφού βάλουμε τα σταφύλια που αφήσαμε για ντεκόρ.
Λίγα μυστικά ακόμα:
Αν θέλουμε να γίνει με λίγα λιπαρά η τούρτα μας απλά αντικαθιστούμε το γιαούρτι και το τυρί με προϊόντα με λίγα λιπαρά.
Την βάση μπορούμε επίσης να την κάνουμε με ό,τι μπισκότα θέλουμε ή και να λιώσουμε μαζί με το βούτυρο λίγη λευκή σοκολάτα για γεύση (προσοχή να μην βάλετε πολύ σοκολάτα γιατί θα κόβετε δύσκολα η βάση).
Σπάμε τα μπισκότα έτσι ώστε να γίνουν όσο το δυνατόν μικρότερα κομμάτια. Λιώνουμε το βούτυρο και το βάζουμε στα τρίμματα έτσι ώστε να κάνουμε τη βάση για την τούρτα και τη βάζουμε σε μια φόρμα 26εκ., την οποία καλύψαμε με λαδόκολλα.
Κόβουμε τα σταφύλια στη μέση (κρατάμε λίγα για να στολισουμε μετά) και τα τοποθετούμε στη βάση.
Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί, το γιαούρτι και το χυμό λεμονιού.
Βάζουμε τις ζελατίνες σε νεράκι να μαλακώσουν κι αφού ζεστάνουμε το χυμό με τη ζάχαρη, τη λιώνουμε μέσα στο χυμό.
Ανακατεύουμε τον χυμό με το μείγμα τυριού και γιαουρτιού και το χύνουμε πάνω στη βάση με τα σταφύλια.
Αφήνουμε την τούρτα στο ψυγείο για 2 ώρες και σερβίρουμε αφού βάλουμε τα σταφύλια που αφήσαμε για ντεκόρ.
Λίγα μυστικά ακόμα:
Αν θέλουμε να γίνει με λίγα λιπαρά η τούρτα μας απλά αντικαθιστούμε το γιαούρτι και το τυρί με προϊόντα με λίγα λιπαρά.
Την βάση μπορούμε επίσης να την κάνουμε με ό,τι μπισκότα θέλουμε ή και να λιώσουμε μαζί με το βούτυρο λίγη λευκή σοκολάτα για γεύση (προσοχή να μην βάλετε πολύ σοκολάτα γιατί θα κόβετε δύσκολα η βάση).
ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ
5 κρόκοι αυγών 5 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη 500 γρ. τυρί Μασκαρπόνε ή Φιλαδέλφεια 2 πακέτα σαβαγιάρ του FORNO BONOMI 2 κούπες τσαγιού καφέ εσπρέσσο 4 κουταλιές σούπας ρούμι κακάο VAN HOUTEN...
Πατέ με καπνιστό σολομό
Υλικα για 4 200 γρ. καπνιστό σολομό 100 γρ. τυρί κρέμα Light 1 κλωνάρι μαϊντανό 2 λεμόνια Εκτέλεση Καθαρίζετε τη φλούδα από τα λεμόνια και την κρατάτε για το γαρνίρισμα. Στίβετε το χυμό των λεμονιών....
Scones (Ψωμάκια με γιαούρτι)
Υλικά 250 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1/4 κουτ. γλυκού διτανθρακική σόδα (σκόνη) αλάτι 50 γραμ. βούτυρο Meggle 150 γραμ. τυρί κρέμα ή στραγγιστό γιαούρτι 3 κουτ. σούπας γάλα φρέσκα φρούτα για...