Εκτέλεση:
Βάζετε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη για το σιρόπι, το χυμό λεμονιού και μια κουταλιά της σούπας νερό να κάψει. Ανακατεύετε ελαφρά με ξύλινο κουτάλι μέχρι να κοκκινίσει. Αφήνετε στη φωτιά μέχρι να γίνει καραμέλα.
Μοιράζετε την καραμέλα στα φορμάκια που έχετε.
Βάζετε το γάλα να κάψει.
Χτυπάτε καλά τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια. Προσθέτετε λίγο λίγο το καυτό γάλα και ανακατεύετε συνεχώς.
Γυρίζετε το μείγμα αυτό στα φορμάκια.
Τοποθετείτε τα φορμάκια σ' ένα ταψί με νερό προσέχοντας να μην ξεπερνά την επιφάνεια της κρέμας.
Βάζετε το ταψί σε μέτριο φούρνο γύρω στους 150 C για 45 λεπτά περίπου. Το νερό δεν θα πρέπει να βράσει. Βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσει.
Σερβίρετε αναποδογυρίζοντας την κρέμα σε πιατάκι.
Βάζετε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη για το σιρόπι, το χυμό λεμονιού και μια κουταλιά της σούπας νερό να κάψει. Ανακατεύετε ελαφρά με ξύλινο κουτάλι μέχρι να κοκκινίσει. Αφήνετε στη φωτιά μέχρι να γίνει καραμέλα.
Μοιράζετε την καραμέλα στα φορμάκια που έχετε.
Βάζετε το γάλα να κάψει.
Χτυπάτε καλά τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια. Προσθέτετε λίγο λίγο το καυτό γάλα και ανακατεύετε συνεχώς.
Γυρίζετε το μείγμα αυτό στα φορμάκια.
Τοποθετείτε τα φορμάκια σ' ένα ταψί με νερό προσέχοντας να μην ξεπερνά την επιφάνεια της κρέμας.
Βάζετε το ταψί σε μέτριο φούρνο γύρω στους 150 C για 45 λεπτά περίπου. Το νερό δεν θα πρέπει να βράσει. Βγάζετε από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσει.
Σερβίρετε αναποδογυρίζοντας την κρέμα σε πιατάκι.
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...