Σιρόπι:
Βάζουμε σε ένα ταψί λίγο βούτυρο. Ρίχνουμε το καταΐφ και το ψήνουμε μέχρι να ροδισει. Όταν το βγάλουμε, το τρίβουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
Κάνουμε το σιρόπι. Οταν δούμε ότι κρύωσε καλά το καταΐφ, το περιχύνουμε με το σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει.
Μετά κάνουμε την κρέμα διαλύωντας στο γάλα 2 κουαλιες κορνφλάουρ, 2 κουταλιές αλεύρι, 1 βανίλια, 2 φλυτζάνια ζάχαρη, λικέρ και τέλος τα αυγά. Όταν δέσει η κρέμα την ρίχνουμε στο καταΐφ. Τέλος, βάζουμε από πάνω τη σαντιγύ.
- 2 ποτήρια ζάχαρη
- 2 ποτήρια νερό
Βάζουμε σε ένα ταψί λίγο βούτυρο. Ρίχνουμε το καταΐφ και το ψήνουμε μέχρι να ροδισει. Όταν το βγάλουμε, το τρίβουμε και το αφήνουμε να κρυώσει.
Κάνουμε το σιρόπι. Οταν δούμε ότι κρύωσε καλά το καταΐφ, το περιχύνουμε με το σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει.
Μετά κάνουμε την κρέμα διαλύωντας στο γάλα 2 κουαλιες κορνφλάουρ, 2 κουταλιές αλεύρι, 1 βανίλια, 2 φλυτζάνια ζάχαρη, λικέρ και τέλος τα αυγά. Όταν δέσει η κρέμα την ρίχνουμε στο καταΐφ. Τέλος, βάζουμε από πάνω τη σαντιγύ.
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...