Για το σιρόπι:
Ενώνουμε το αλεύρι με το μπέικιν. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το λάδι και προσθέτουμε ένα - ένα τα αυγά, τη βανίλια, το κονιάκ.
Κατόπιν ρίχνουμε το αλεύρι εναλλάξ με το γάλα και τα δουλεύουμε. Τέλος προσθέτουμε το μισό σακουλάκι καρύδα.
Τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο στους 175 βαθμούς 1 ώρα. Όταν κρυώσει περιχύνουμε κρύο το σιρόπι και καλύπτουμε το γλυκό με την υπόλοιπη καρύδα.
Καλή επιτυχία!
- 5 ποτήρια ζάχαρη
- 5 ποτήρια νερό
- φλούδα λεμονιού (να βράσει και να κρυώσει)
Ενώνουμε το αλεύρι με το μπέικιν. Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το λάδι και προσθέτουμε ένα - ένα τα αυγά, τη βανίλια, το κονιάκ.
Κατόπιν ρίχνουμε το αλεύρι εναλλάξ με το γάλα και τα δουλεύουμε. Τέλος προσθέτουμε το μισό σακουλάκι καρύδα.
Τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο στους 175 βαθμούς 1 ώρα. Όταν κρυώσει περιχύνουμε κρύο το σιρόπι και καλύπτουμε το γλυκό με την υπόλοιπη καρύδα.
Καλή επιτυχία!
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...