Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη και τις βανίλιες μέχρι να πάρει την πρώτη βράση και ρίχνουμε το σιμιγδάλι. Καθ'όλη τη διάρκεια ανακατεύουμε για να μην κολλήσει.
Αφού βράσει, το απομακρύνουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο ανακατεύοντας. Κατόπιν ρίχνουμε το λεμόνι και το πορτοκάλι. Το αφήνουμε να ηρεμήσει λίγο και ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά, ανακατεύοντας γρήγορα.
Λαδώνουμε ένα ταψί, ρίχνουμε μέσα το μίγμα και ψήνουμε για μία ώρα στους 175 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη και τις βανίλιες μέχρι να πάρει την πρώτη βράση και ρίχνουμε το σιμιγδάλι. Καθ'όλη τη διάρκεια ανακατεύουμε για να μην κολλήσει.
Αφού βράσει, το απομακρύνουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο ανακατεύοντας. Κατόπιν ρίχνουμε το λεμόνι και το πορτοκάλι. Το αφήνουμε να ηρεμήσει λίγο και ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά, ανακατεύοντας γρήγορα.
Λαδώνουμε ένα ταψί, ρίχνουμε μέσα το μίγμα και ψήνουμε για μία ώρα στους 175 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο.
Στρούντελ με καρύδια
Υλικά: 1 πακέτο φύλλου ζύμης κουρού (Κανάκη) 4-5 κουταλιές σούπας βούτυρο χυμό 1 λεμονιού 100 γραμ. σταφίδες ½ κουταλάκι κανέλα ½ κουταλάκι γαρίφαλλο 4 μήλα 150 γραμ. χοντροτριμένα...
Χαλβάς με σιμιγδάλι
Υλικά 2 φλιτζάνια τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό 1 φλιτζάνι λάδι 2 1/2 φλιτζάνια ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι μέλι 5 φλιτζάνια νερό 1/2 φλιτζάνι καρυδόψιχα 1/4 ξανθές σταφίδες 2 κομμάτια κανέλα 3 γαρίφαλα 1 φλούδα...