από
jameswritten
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΨΑΡΙΚΑ
ΓΡΙΒΑΔΙ ΓΕΜΙΣΤΟ
Υλικά:
- 1 μεγάλο γριβάδι
- 150 γρ. καρύδια
- 100 γρ. σταφίδες
- 1 φλυτζάνι ψίχα ψωμιού ξερή
- 100 γρ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- πάπρικα λίγη κανέλλα
- 1 ποτήρι άσπρο κρασί
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε το γριβάδι από εντόσθια και λέπια και το αλατίζουμε.
Ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το λάδι και το κρασί.Γεμίζουμε με αυτά την κοιλιά του ψαριού. Προσθέτουμε το λάδι και το κρασί.
Τοποθετούμε το ψάρι σε ταψί αφού το τυλίξουμε σε λαδόκολλα.
Αν θέλουμε βάζουμε δίπλα στο ψάρι πατάτες κυδωνάτες με λάδι λεμόνι αλάτι και πιπέρι.
Καθαρίζουμε το γριβάδι από εντόσθια και λέπια και το αλατίζουμε.
Ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το λάδι και το κρασί.Γεμίζουμε με αυτά την κοιλιά του ψαριού. Προσθέτουμε το λάδι και το κρασί.
Τοποθετούμε το ψάρι σε ταψί αφού το τυλίξουμε σε λαδόκολλα.
Αν θέλουμε βάζουμε δίπλα στο ψάρι πατάτες κυδωνάτες με λάδι λεμόνι αλάτι και πιπέρι.
Μπακαλιάρος με κόκκινη σκορδαλιά
Υλικά: 1 κιλό παστό μπακαλιάρο 4-5 φέτες ψωμί (μπαγιάτικο) 4 σκελίδες σκόρδο 200 γραμμάρια λάδι 2-3 κουταλιές ξίδι 2 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτέ 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη αλατοπίπερο...
Αγγινάρες με σουπιές και πατάτες
Υλικά 200 γρ. ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια 100 γρ. ελαιόλαδο 1 κιλό σουπιές ή καλαμάρια κομμένα σε ροδέλες 200 γρ. άσπρο ξηρό κρασί 200 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό 600 γρ....
Μπαρμπούνια με σάλτσα ντομάτας
Υλικά 8 μεγάλα μπαρμπούνια 6 κουταλιές ελαιόλαδο 3-4 κουταλιές αλεύρι 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο (κοπανισμένες) 400 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες 1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες...