από
Ermioni
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΑΦΕΣ, ΤΣΑΙ, ΡΟΦΗΜΑΤΑ
ΚΑΦΕΣ ΜΕ ΜΠΑΧΑΡΙΑ
Υλικά:
- 500 ml γάλα
- 1 περικάρπιο βανίλιας
- 1 αστεροειδή γλυκάνισο
- 1 ξυλάκι κανέλας
- 2 σπόρους κάρδαμο
- 400 γρ. ζεστός φρέσκος καφές (έτοιμος)
- 4 κουταλιες σιρόπι ινδικής καρύδας
- μαύρη ζάχαρη για το ντεκόρ
Εκτέλεση:
Βάλτε το γάλα μαζί με όλα τα μπαχαρικα στην φωτιά αφού προηγουμένως έχετε σκίσει την βανίλια και έχετε βγάλει τους σπόρους από μέσα και έχετε πατήσει ελαφρώς τους σπόρους του κάρδαμου και το αφήνετε για 10 λεπτά σε σιγανή φωτιά.
Περνάτε έπειτα το γάλα απο σινουά και το βάζετε στο ειδικό σκεύος για να κάνετε αφρόγαλο ή το χτυπάτε με μιξεράκι του φραπέ.
Ανακατέψτε τον καφέ με το σιρόπι και μοιράστε το σε 4 μεγάλα ποτήρια, βάλτε και το αφρόγαλο απο πάνω και τέλος ρίξτε λίγη μαύρη ζάχαρη πάνω στον αφρό.
Βάλτε το γάλα μαζί με όλα τα μπαχαρικα στην φωτιά αφού προηγουμένως έχετε σκίσει την βανίλια και έχετε βγάλει τους σπόρους από μέσα και έχετε πατήσει ελαφρώς τους σπόρους του κάρδαμου και το αφήνετε για 10 λεπτά σε σιγανή φωτιά.
Περνάτε έπειτα το γάλα απο σινουά και το βάζετε στο ειδικό σκεύος για να κάνετε αφρόγαλο ή το χτυπάτε με μιξεράκι του φραπέ.
Ανακατέψτε τον καφέ με το σιρόπι και μοιράστε το σε 4 μεγάλα ποτήρια, βάλτε και το αφρόγαλο απο πάνω και τέλος ρίξτε λίγη μαύρη ζάχαρη πάνω στον αφρό.
Ο τέλειος espresso
Το καϊμάκι Το όλο θέμα στον εσπρέσσο είναι να καταφέρετε να φτιάξετε το καϊμάκι του. Είναι ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ. Δεν είναι σαν τον ελληνικό που και να μην σας πετύχει το καϊμάκι θα τον πιείτε. Ο...
Μικρά μυστικά για τον καφέ
Για κάθε δόση αναμιγνύετε 1/2 φλυτζάνι ζεστό καφέ φίλτρου και όποιο από τα παρακάτω ποτά προτιμάτε. Σκεπάζετε πάντα με χτυπημένη κρέμα γάλακτος και λίγη κανέλα ή τρούφα. Καφές Κολομβιανός:...
Καλοκαιρινές απολαύσεις Coffeeway
Τα νέα προϊόντα τους για το καλοκαίρι είναι: στιγμιαίος αρωματικός καφές που παράγεται από τις καλύτερες κολομβιανές ποικιλίες: με άρωμα Βανίλια, Irish Cream ή Φουντούκι χαρμάνι στιγμιαίου καφέ...